Стартап створює хліб повільного бродіння з натуральною закваскою та на основі власного свіжозмеленого борошна.
Для того, щоб стати повноцінною комерційною пекарнею, у них не вистачає деякого обладнання, пояснюють у Cultura Bread.
З точки зору технологічного процесу, стартап обіцяє залишитись незмінним. Це означає, що Cultura Bread надалі використовуватиме традиційні методи повільного бродіння.
Особливу увагу також приділятимуть якості борошна власного виробництва, яке мелють безпосередньо на пекарні.
Так як у рецептурі застосовується суміш звичайного хлібного борошна із пшеничним борошном за стародавнім рецептом, треба бути дуже обережним, працюючи з закваскою.
Показник клейковини у такому разі невисокий, тому тісто легко рветься при замішуванні, а якщо додати занадто багато води — швидко зіпсується.
Після випікання такий хліб має хрустку скоринку на ніжний м’якуш. Добре смакує з медом чи варенням, розповідають виробники.
У разі успішної кампанії на Kickstarter зібрані кошти підуть на закупівлю додаткового обладнання у пекарню, котра поки що будується.
Нагадаємо, у Києві печуть ремісничий хліб зі спельтою. Над рецептурою працювали два роки.
Джерело: Kickstarter, Cultura Bread