Молоко без корів, яке підтримав Walt Disney та Ді Капріо, готується до мільярдного IPO

Новий «єдиноріг» у альтернативному молочному просторі компанія Perfect Day, готуючись до виходу на IPO, зібрала $350 млн фінансування.

Таким чином, загальна сума отриманих стартапом інвестицій склала $750 млн.

Оцінка компанії сягає $1,5 млрд

Компанія, яка називає своїм радником Леонардо Ді Капріо, в останньому раунді залучила таких інвесторів як Temasek за штаб-квартирою в Сінгапурі та Боба Ігера, виконавчого голову Walt Disney, який вперше підтримав бренд у 2020 році.

Очолила раунд Temasek. До речі, саме вона була першим інвестором Impossible Foods та Eat Just.

На відміну від інших варіантів альтернативного молока, Perfect Day відтворює сироватку та казеїн за допомогою технології точного бродіння.

Компанія дебютувала в 2019 році з лінійкою морозива Brave Robot, створеного саме з ферментованого молока без корів.

Порівняно з м’ясом, вирощеним у лабораторії, молочні продукти без тварин не вирощують із клітин. Але кінцевий продукт ідентичний його тваринній версії.

Технологія подібна до того, як виробляється синтетичний інсулін

Продукт є одночасно і веганським (з етичної точки зору), і не веганським (з точки зору складу продукту).

Його найбільша проблема – споживачі-алергіки та люди з чутливістю до молочних продуктів. Технічно це той же самий молочний білок, він може викликати алергічні реакції.

За інформацією Wall Street Journal, Perfect Day готується до IPO протягом наступного року. Але поки немає гарантій, що це вийде – розпечений ринок колись охолоне, і ентузіазм інвесторів щодо екологічно чистих компаній також може знизитися.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Названі світові потужності виробництва їжі із мікробів. Де найбільше?

Згідно з даними останнього звіту Інституту доброї їжі (Good Food Institute, GFI) та Integration Consulting, наразі в Європі розміщено...

Українська компанія пакує сир у стіки та змішує з червоною ікрою

Сир створено спеціально як снек до ранкової кави, і компанія сподівається, що він стане новим щоденним ритуалом для українців. «А...

Світовий гігант запустив найбільший прискорювач харчових інновацій — перші продукти вже у продажу

Центр розміщений на базі дослідницьких установ компанії у Лозанні (Швейцарія) та є частиною глобальної мережі акселераторів Nestlé, запущеної у...

Австралійці створять 3D-фабрику, щоб друкувати там рослинний лосось

Revo виготовляє структурно складні продукти: пласти копченого лосося, філе лосося та реалістичну нарізку для суші.«3D-друк — наша основна технологія...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Філейні котлети з грибного міцелію розкупили менш ніж на добу

Міцелій, коренева структура грибів, ідеально підходить для приготування альтернативного...

Єдиний у світі продавець культивованого м’яса отримав $170 млн на розширення

Компанія спрямує інвестиції на збільшення потужностей виробництва та подальші...

Продажі рослинного м’яса зросли у півтора рази, але споживачі хочуть різноманітності

Аналіз показує, що промисловість рослинного м’яса розвивається, незважаючи на...

Стартап, що друкує лабораторний жир та карпаччо, оголосив про будівництво заводу

Компанія Mea Tech має намір створити експериментальний завод попередньо...

Кулебяка для Кулібіна. Uniliver навчає сім’ї винаходити їжу з відходів

«Харчові відходи — це зростаюча гуманітарна та екологічна криза»,...

Вибір редактора
В продовження теми