Молоко без корів, яке підтримав Walt Disney та Ді Капріо, готується до мільярдного IPO

Новий «єдиноріг» у альтернативному молочному просторі компанія Perfect Day, готуючись до виходу на IPO, зібрала $350 млн фінансування.

Таким чином, загальна сума отриманих стартапом інвестицій склала $750 млн.

Оцінка компанії сягає $1,5 млрд

Компанія, яка називає своїм радником Леонардо Ді Капріо, в останньому раунді залучила таких інвесторів як Temasek за штаб-квартирою в Сінгапурі та Боба Ігера, виконавчого голову Walt Disney, який вперше підтримав бренд у 2020 році.

Очолила раунд Temasek. До речі, саме вона була першим інвестором Impossible Foods та Eat Just.

На відміну від інших варіантів альтернативного молока, Perfect Day відтворює сироватку та казеїн за допомогою технології точного бродіння.

Компанія дебютувала в 2019 році з лінійкою морозива Brave Robot, створеного саме з ферментованого молока без корів.

Порівняно з м’ясом, вирощеним у лабораторії, молочні продукти без тварин не вирощують із клітин. Але кінцевий продукт ідентичний його тваринній версії.

Технологія подібна до того, як виробляється синтетичний інсулін

Продукт є одночасно і веганським (з етичної точки зору), і не веганським (з точки зору складу продукту).

Його найбільша проблема – споживачі-алергіки та люди з чутливістю до молочних продуктів. Технічно це той же самий молочний білок, він може викликати алергічні реакції.

За інформацією Wall Street Journal, Perfect Day готується до IPO протягом наступного року. Але поки немає гарантій, що це вийде – розпечений ринок колись охолоне, і ентузіазм інвесторів щодо екологічно чистих компаній також може знизитися.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Zero waste lifestyle: що таке “нуль відходів”? Філософія безвідходного тренду

Останнім часом все частіше можна почути такий вираз, як zero waste lifestyle. Що він означає та чи вартий цей...

Лабораторне м’ясо із Південної Кореї можна буде вирощувати без тваринної сироватки та втричі швидше

Компанія CellMEAT створила середовище для культивування клітин без застосування фетальної бичачої сироватки (FBS).Нова культура, ймовірно, є результатом досліджень і...

Українська пивоварня варить крафтові напої в колаборації з музикантами

“Після перемоги буде велике свято, на якому проллється багато пива. Ми дуже цього чекаємо і відкладаємо сорти на той...

Виробник першого в Україні рослинного стейку запускає унікальні креветки, кальмари, лосось та тунець

Уже цього літа «GreenGo» запропонувала широкій аудиторії українців ніжні та хрусткі рослинні креветки, а також розробила кальмари, лосось та...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

До 2040 року 35% ринку займе лабораторне м’ясо, ще четверть складатиме рослинне

Аналітики говорять, що «в довгостроковій перспективі переможе культивоване м’ясо....

Екстрачорний шоколад АВК першим в Україні отримав міжнародну веганську ліцензію V-Label

Екстрачорний шоколад АВК тепер офіційно рекомендовано для людей, які...

Вибір редактора
В продовження теми