Молоко без корів, яке підтримав Walt Disney та Ді Капріо, готується до мільярдного IPO

Новий «єдиноріг» у альтернативному молочному просторі компанія Perfect Day, готуючись до виходу на IPO, зібрала $350 млн фінансування.

Таким чином, загальна сума отриманих стартапом інвестицій склала $750 млн.

Оцінка компанії сягає $1,5 млрд

Компанія, яка називає своїм радником Леонардо Ді Капріо, в останньому раунді залучила таких інвесторів як Temasek за штаб-квартирою в Сінгапурі та Боба Ігера, виконавчого голову Walt Disney, який вперше підтримав бренд у 2020 році.

Очолила раунд Temasek. До речі, саме вона була першим інвестором Impossible Foods та Eat Just.

На відміну від інших варіантів альтернативного молока, Perfect Day відтворює сироватку та казеїн за допомогою технології точного бродіння.

Компанія дебютувала в 2019 році з лінійкою морозива Brave Robot, створеного саме з ферментованого молока без корів.

Порівняно з м’ясом, вирощеним у лабораторії, молочні продукти без тварин не вирощують із клітин. Але кінцевий продукт ідентичний його тваринній версії.

Технологія подібна до того, як виробляється синтетичний інсулін

Продукт є одночасно і веганським (з етичної точки зору), і не веганським (з точки зору складу продукту).

Його найбільша проблема – споживачі-алергіки та люди з чутливістю до молочних продуктів. Технічно це той же самий молочний білок, він може викликати алергічні реакції.

За інформацією Wall Street Journal, Perfect Day готується до IPO протягом наступного року. Але поки немає гарантій, що це вийде – розпечений ринок колись охолоне, і ентузіазм інвесторів щодо екологічно чистих компаній також може знизитися.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Експерти компанії «Перемога коноплі» розробили власну формулу альтернативного м’яса

Компанія з Кентуккі вважає, що лід у цьому напрямку таки тріснув, і відповідь лежить у… коноплі. Victory Hemp позиціонує себе...

Японці розробили стандарти для вирощування лабораторного м’яса на заводах та вдома

Компанії-члени консорціуму планують співпрацювати у п’яти різних сферах, щоб допомогти прискорити загальний розвиток сектору: джерело клітин, культуральне середовище, обладнання...

Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса в Європі.Запит до регуляторних органів є частиною співпраці компанії з...

Не підсковзнись. В Нідерландах вироблятимуть підсолоджувачі з бананової шкірки

Компаній Fooditive і Frutco спільно будують завод з виробництва біодизельного палива на основі відходів та залишків харчової промисловості. Одним...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Pizza Hut запустила перший робот-ресторан, який пече півсотні страв за годину

«Ресторан у коробці» базується на технології Hyper-Robotics, ізраїльського стартапу...

Іспанський стартап створив сирого тунця для суші з томатів та водоростей

Флагманський продукт Tunato виготовляється з томатів, оливкової олії, соєвого...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з...

Два європейські проєкти з’ясували, як вирощувати м’ясо в космосі

Команди складаються з німецької компанії Yuri та Reutlingen University,...

Свиняча шкіра з корицею, яблуком та журавлиною — 60-річна компанія підриває ринок сміливими закусками

Лімітована версія закусок Southern Recipe Small Batch продаватиметься обмежений...

Вибір редактора
В продовження теми