Чистий 70% конопляний білок майже білого кольору з нейтральним смаком, виготовлений з очищеного насіння коноплі та очищена олія омега-3 має потенціал замінити тваринні компоненти завдяки унікальному складу нутрієнтів, кажуть розробники.
Наприклад, ним можна замінити тваринні білки у випічці, при тому зберігаючи смак, консистенцію та зовнішній вигляд хлібобулочних виробів.
Тваринні білки разом з крохмалем, жирами, цукром та розпушувачем надають тісту певної структури та текстури. Заміна інгредієнтів рослинними білками зазвичай несе певні втрати у зовнішньому вигляді або смакових характеристиках випічки.
Відсутність ідеальних замінників була однією з найважливіших проблем створення веганської випічки. Натомість конопляний білок містить більше 8% харчових волокон, багатий аргініном та глутаміновою кислотою, має у складі усі 9 незамінних амінокислот, здатність до спінювання, емульгування та гелеутворення.
Ці функціональні властивості роблять його фантастичним інгредієнтом, який може підтримувати різні види хлібопечення.
Нагадаємо, на Сумщині з конопель варять сир та виготовляють ікру.
Джерело: Food Navigator-USA