Булочки — не з корицею. У випічці для веганів казеїн та яйця замінять коноплею

Виробники інгредієнтів Applied Food Scienses та Victory Hemp Foods представили спільну розробку — два інгредієнта з конопель, що можуть якісно замінити яйця та казеїн у випічці.

Чистий 70% конопляний білок майже білого кольору з нейтральним смаком, виготовлений з очищеного насіння коноплі та очищена олія омега-3 має потенціал замінити тваринні компоненти завдяки унікальному складу нутрієнтів, кажуть розробники.

Наприклад, ним можна замінити тваринні білки у випічці, при тому зберігаючи смак, консистенцію та зовнішній вигляд хлібобулочних виробів.

Тваринні білки разом з крохмалем, жирами, цукром та розпушувачем надають тісту певної структури та текстури. Заміна інгредієнтів рослинними білками зазвичай несе певні втрати у зовнішньому вигляді або смакових характеристиках випічки.

Відсутність ідеальних замінників була однією з найважливіших проблем створення веганської випічки. Натомість конопляний білок містить більше 8% харчових волокон, багатий аргініном та глутаміновою кислотою, має у складі усі 9 незамінних амінокислот, здатність до спінювання, емульгування та гелеутворення.

Ці функціональні властивості роблять його фантастичним інгредієнтом, який може підтримувати різні види хлібопечення.

Нагадаємо, на Сумщині з конопель варять сир та виготовляють ікру.

Джерело: Food Navigator-USA

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Мініатюрні букети: у Польщі створили унікальний формат чаю

Унікальний чай компанія презентувала на виставці Biofach, найбільшій виставці органічної їжі, в Німеччині.Щоб чай було зручно заварювати, мінібукети кріплять...

На Kickstarter збирають фінансування на хліб повільного бродіння за старовинним рецептом

Стартап створює хліб повільного бродіння з натуральною закваскою та на основі власного свіжозмеленого борошна.Для того, щоб стати повноцінною комерційною...

New Food Summit 2023 — перша подія про їжу майбутнього

Як змінюється та куди рухається глобальний Food-ринок і яке місце на ньому має посісти український продукт? Як створювати...

Німці розширяють вирощування лабораторної риби і планують зробити її масовим продуктом

«Компанія оптимізує свої клітинні лінії для омега-3, вмісту жирів для оптимально збалансованого продукту», — повідомив Себастьян Рейкерс, співзасновник та...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

NASA даст $1 млн тому, хто розробить меню для астронавтів у міжпланетних перельотах

Це - загальний призовий фонд ІІ етапу конкурсу, де...

Найвідоміший виробник вівсяного молока відкриває власні магазини морозива

Рослинні молочні ласощі продають у екологічних стаканах із картону...

Найцікавіші новинки серед веганських продуктів на світовому ринку

Рослинне харчування постійно набуває популярності — про це свідчить...

Вибір редактора
В продовження теми