Булочки — не з корицею. У випічці для веганів казеїн та яйця замінять коноплею

Виробники інгредієнтів Applied Food Scienses та Victory Hemp Foods представили спільну розробку — два інгредієнта з конопель, що можуть якісно замінити яйця та казеїн у випічці.

Чистий 70% конопляний білок майже білого кольору з нейтральним смаком, виготовлений з очищеного насіння коноплі та очищена олія омега-3 має потенціал замінити тваринні компоненти завдяки унікальному складу нутрієнтів, кажуть розробники.

Наприклад, ним можна замінити тваринні білки у випічці, при тому зберігаючи смак, консистенцію та зовнішній вигляд хлібобулочних виробів.

Тваринні білки разом з крохмалем, жирами, цукром та розпушувачем надають тісту певної структури та текстури. Заміна інгредієнтів рослинними білками зазвичай несе певні втрати у зовнішньому вигляді або смакових характеристиках випічки.

Відсутність ідеальних замінників була однією з найважливіших проблем створення веганської випічки. Натомість конопляний білок містить більше 8% харчових волокон, багатий аргініном та глутаміновою кислотою, має у складі усі 9 незамінних амінокислот, здатність до спінювання, емульгування та гелеутворення.

Ці функціональні властивості роблять його фантастичним інгредієнтом, який може підтримувати різні види хлібопечення.

Нагадаємо, на Сумщині з конопель варять сир та виготовляють ікру.

Джерело: Food Navigator-USA

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Starbucks почав додавати у каву інноваційне молоко на основі грибів

Молоко без корів Perfect Day виготовляється на основі тих самих білків, що містяться в тваринному молоці, вирощених шляхом ферментації...

Веганське в’ялене м’ясо для собак — американський виробник енергетиків створив новий продукт

Clif Bar & Company, американський виробник енергетичних закусок та напоїв з 30-річною історією, вперше занурився у ринок веганських кормів...

У Нідерландах за допомогою мікробів створили замінник риби та м’яса

Білковий продукт може бути отриманий з маніоки, кукурудзи, картоплі, цукрового очерету та навіть буряка.Багатий на протеїн Fermotein виготовляється методом...

Безос і Гейтс інвестували мільйони в стартап, який за допомогою вулканічного мікроба виробляє м`ясо

Альтернативні молочні та м’ясні продукти з’являться на полицях уже в цьому році.Поки що Nature's Fynd будує фабрику площею 35...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Всесвітньо відомий виробник алкоголю продаватиме ром у форматі морозива

У результаті співпраці створено новий унікальний смак морозива —...

Піонер у сфері лабораторного м’яса починає вирощувати в лабораторіях омарів

Cultured Decadence, яка була фіналістом Smart Kitchen Summit Startup...

Фінський стартап будує першу у світі фабрику для виробництва білка з повітря

Нові виробничі потужності під назвою Factory 01 дозволить масштабувати...

Impossible Foods довів суму фінансування свого веганського м’ясного бренду до «неможливих» $2 млрд

Останнє вливання капіталу підняло загальний обсяг фінансування «неможливих» до...

Виробник першого в Україні рослинного стейку запускає унікальні креветки, кальмари, лосось та тунець

Уже цього літа «GreenGo» запропонувала широкій аудиторії українців ніжні...

Вибір редактора
В продовження теми