Стартап розробив ковбасу з плодів хлібного дерева – робити бутерброди більше не потрібно

Компанія Jack & Annie, що знаходиться в Колорадо (США) створила альтернативу традиційному м’ясу на основі джекфрута, або як його ще називають – хлібного дерева.

Джекфрут служить основним інгредієнтом у широкому асортименті рослинних альтернатив м’ясу, починаючи від фрикадельок і закінчуючи «свинячим» фаршем.

За відгуками тих, кому вдалося спробувати новинку, «м’ясо» із джекфрута має правильну жирність і чудову текстуру.

Ковбаски Jack & Annie добре смакують на сніданок – кленові або пікантні. Обидві позиції створені на основі джекфруту, води, соєвого борошна та ріпакової олії.

Перед вживанням їх достатньо просмажити у сковорідці приблизно 8 хвилин.

«Курячі» нагетси американський стартап також готує на основі джекфруту. Інші інгредієнти – це вода, пшеничне і соєве борошно.

Джекфрут є досить гарною сировиною для виготовлення рослинної їжі. Одначе треба зауважити, що технологія передбачає використання незрілих плодів, які мають нейтральний смак та текстуру, подібну до свинячого чи курячого фаршу. До того ж, джекфрут доступний за ціною.

Деяким мінусом є відносно невеликий вміст білка у плодах. Однак він містить калій і вітамін В.

Варто зазначити, що у якості базового інгредієнту джекфрут навчилися використовувати й інші компанії. Торік Karana зі Сінгапуру зібрала $1,7 млн ​​на розробку свинини рослинного походження, виготовленої з хлібного дерева. А The Very Good Butchers виготовляють з них начинку для тако.

Раніше ізраїльтяни «надрукували» справжню домашню ковбасу на принтері.

Джерела: Jack & Annie, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Кава зі смаком свинини та алкогольний лате: китайці готуються до свята

Напій під назвою «Abundant Year Savory Latte» поєднує соус зі смаком тушкованої свинини Dongpo з еспресо та молочною пінкою....

На створення нових робочих місць можна отримати 5 млн грн від американської програми

У рамках програми передбачено близько 20 грантів на суму $35 000–150 000 (приблизно 1,3–5,6 млн грн).Мета проєкту – збереження...

Інвестори дали $1,6 млн на клітинних лобстерів. Це – чисте м’ясо, тільки без панцира

Серед інвесторів Cultured Decadence — Bluestein Ventures, Joyance Partners, Revolution’s Rise of Rest Seed Fund, gener8tor, GlassWall Syndicate, Bascom...

Кето-шейк. Для веганів та адептів кето-дієти розробили порошкову соняшникову олію

Нові продукти — соняшникова олія в порошку, суха олія з авокадо та олія з насіння льону.У компанії розповідають, що найчастіше...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Може вас зацікавити

Легендарний бренд випустив рослинну котлету, яку не відрізнити від справжнього м’яса

З новими котлетами Beyond Meat дебютує ексклюзивно в американській...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється,...

Фіни переробляють відходи: плавці, кістки та голови стануть новим рибним філе

Співпраця спрямована на підвищення стійкості в рибопереробній промисловості, враховуючи...

Листопак. З листя ананасів розробили упаковку, що проростає

Дизайнер Пат Мангулабнан знайшов альтернативу. Він розробив інноваційну упаковку...

У 2024 році топ-трендом буде гречка, рослинні морепродукти і кава з грибами

Про це свідчить звіт бакалійного ритейлера натуральних та органічних...

Вибір редактора
В продовження теми