Джекфрут служить основним інгредієнтом у широкому асортименті рослинних альтернатив м’ясу, починаючи від фрикадельок і закінчуючи «свинячим» фаршем.
За відгуками тих, кому вдалося спробувати новинку, «м’ясо» із джекфрута має правильну жирність і чудову текстуру.
Ковбаски Jack & Annie добре смакують на сніданок – кленові або пікантні. Обидві позиції створені на основі джекфруту, води, соєвого борошна та ріпакової олії.
Перед вживанням їх достатньо просмажити у сковорідці приблизно 8 хвилин.
«Курячі» нагетси американський стартап також готує на основі джекфруту. Інші інгредієнти – це вода, пшеничне і соєве борошно.
Джекфрут є досить гарною сировиною для виготовлення рослинної їжі. Одначе треба зауважити, що технологія передбачає використання незрілих плодів, які мають нейтральний смак та текстуру, подібну до свинячого чи курячого фаршу. До того ж, джекфрут доступний за ціною.
Деяким мінусом є відносно невеликий вміст білка у плодах. Однак він містить калій і вітамін В.
Варто зазначити, що у якості базового інгредієнту джекфрут навчилися використовувати й інші компанії. Торік Karana зі Сінгапуру зібрала $1,7 млн на розробку свинини рослинного походження, виготовленої з хлібного дерева. А The Very Good Butchers виготовляють з них начинку для тако.
Раніше ізраїльтяни «надрукували» справжню домашню ковбасу на принтері.
Джерела: Jack & Annie, The Spoon