Стартап розробив ковбасу з плодів хлібного дерева – робити бутерброди більше не потрібно

Компанія Jack & Annie, що знаходиться в Колорадо (США) створила альтернативу традиційному м’ясу на основі джекфрута, або як його ще називають – хлібного дерева.

Джекфрут служить основним інгредієнтом у широкому асортименті рослинних альтернатив м’ясу, починаючи від фрикадельок і закінчуючи «свинячим» фаршем.

За відгуками тих, кому вдалося спробувати новинку, «м’ясо» із джекфрута має правильну жирність і чудову текстуру.

Ковбаски Jack & Annie добре смакують на сніданок – кленові або пікантні. Обидві позиції створені на основі джекфруту, води, соєвого борошна та ріпакової олії.

Перед вживанням їх достатньо просмажити у сковорідці приблизно 8 хвилин.

«Курячі» нагетси американський стартап також готує на основі джекфруту. Інші інгредієнти – це вода, пшеничне і соєве борошно.

Джекфрут є досить гарною сировиною для виготовлення рослинної їжі. Одначе треба зауважити, що технологія передбачає використання незрілих плодів, які мають нейтральний смак та текстуру, подібну до свинячого чи курячого фаршу. До того ж, джекфрут доступний за ціною.

Деяким мінусом є відносно невеликий вміст білка у плодах. Однак він містить калій і вітамін В.

Варто зазначити, що у якості базового інгредієнту джекфрут навчилися використовувати й інші компанії. Торік Karana зі Сінгапуру зібрала $1,7 млн ​​на розробку свинини рослинного походження, виготовленої з хлібного дерева. А The Very Good Butchers виготовляють з них начинку для тако.

Раніше ізраїльтяни «надрукували» справжню домашню ковбасу на принтері.

Джерела: Jack & Annie, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вуличний фаст-фуд, водорості та гриби — їжа цього року. Дослідження.

Американські аналітики доходять висновку, що найкращі перспективи в поточних умовах має вулична їжа. Вона приносить різноманітність смаків за невеликий...

Японці розробили спосіб як адаптували гранолу до мікробіому споживача. Тест можна зробити вдома.

Рецептура проста — багаторазове запікання цілих злаків та їх подрібнення. Вже у наші часи — приблизно у 1960-ті роки...

Білл Гейтс інвестує у стартап, що створює грудне людське молоко в лабораторії

Стартап з Північної Кароліни отримав фінансування від вже існуючого інвестора Breakthrough Energy Ventures, стійкої компанії VC, заснованої Біллом Гейтсом,...

В океані майже не залишилось вугрів. Тепер їх вирощуватимуть у лабораторії

Її запатентована технологія органоїдів — тривимірна структура тканини, отримана зі стовбурових клітин — не потребує стільки факторів росту, як...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Тонни лабораторного м’яса щороку — один з піонерів ринку завершив будівництво заводу

Новий виробничий комплекс, що розташовується в Емервіллі, штат Каліфорнія,...

Не Ахмад: Clipper Teas випустили заспокійливий чай із коноплі та священного базиліку

Асортимент представлений двома різновидами чаю: конопляний та імбирно-конопляний. «Clipper Organic...

Автономний робот розвозить суп рамен по дзвінку з мобільного

Робот Yatai дебютував у кампусі Microsoft у Редмонді, штат...

Green Monday із Гонконгу створила із вівса веганське морозиво

Морозиво мочі буде подаватися в кафе та пропонується під...

Вибір редактора
В продовження теми