М’ясо із скандинавського вівса проривається до ресторанів 16 країн, включаючи Європу і США

Рослинним м’ясом вже нікого не здивуєш. Від соєвого та картопляного білку і до найсучасніших ваннабів, в яких мікропротеїн розділяють на окремі тканини, – категорія альтернативного м’яса переповнена технологіями, що шукають виходу на комерційний ринок.

Проте досі є підприємці, які бачать багато місця у сегменті несправжнього м’яса. Одна з таких – Майя Ітконен, засновниця гельсінської компанії Gold & Green.

Майя Ітконен, засновниця Gold & Green

У пакеті Gold & Green є вельми цікавий продукт – Pulled Oats.

Pulled Oats – це перше альтернативне комерційне м’ясо, створене із вівса

Ще більш унікальним його робить використання «чистих» інгредієнтів, фірмової виробничої технології та екологічності.

Сировину для «м’яса» вирощують на суворих скандинавських полях

Pulled Oats містить 33 грами білку на порцію в чотири унції, не містить холестерину та має у складі мало насичених жирів.

Продукт, на відміну від багатьох існуючих на ринку, має простий список інгредієнтів. Також він не містить складників тваринного походження або ГМО, наповнювачів, консервантів чи інших добавок.

Майя Ітконен протягом всього життя була вегетаріанкою, за освітою вона – промисловий дизайнер.

Ідея поєднати професійні й освітні інтереси прийшла їй у голову в літаку в 2014 році, коли вона натрапила на статтю про підробку м’яса.

Щоб навчитися технології, Ітконен поїхала до Китаю, де виготовляють тофу із сої. З вівсом виявилося інакше: він може бути слизьким через виділення бета-глюканів у процесі обробки.

Проте це не стало перешкодою. Зараз Pulled Oats продається в картонних упаковках в холодильниках фінських супермаркетів. Також вівсяне м’ясо у проникає у якості інгредієнта до ресторанів 16 країн, включаючи Європу та США.

Нагадаємо, раніше виробник рослинного сиру взявся за розробку нових продуктів з вівса.

Джерела: Gold & Green, IFT

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Півторастолітня компанія створила інноваційні снеки для тих, хто хоче схуднути

General Mills (створена у 1866 році) називає чотири тенденції сучасної дієти: збільшення кількості білка, зменшення кількості шкідливих вуглеводів, споживання калорій,...

Продовольчий гігант створив заміну какао-масла з неочікуваного інгредієнту

Ця інноваційна заміна обіцяє виробникам підтримку стабільної якості та текстури м'яких шоколадних виробів, забезпечуючи при цьому економічну вигоду.Какао-масло традиційно...

Стравою 2023 року стануть хліб та макарони зі знежирених домашніх цвіркунів

Держави-члени Європейського Союзу дали “зелене світло” проекту імплементаційних постанов від Євркомісії, спрямованих на дозвіл комерціалізації заморожених і ліофілізованих сумішей...

Українці варять пиво з ароматом свіжоспеченого хліба та витримують дикий саур у дубових бочках

Пиво випущено у лімітованій версії, розповідають у компанії. “Хліб” варили спільно з пекарнею для людей з ментальною інвалідністю Good...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Німецький стартап, названий в честь американського відлюдника, створює м’ясо з лісових грибів

Стартап, заснований у 2019 році, створює мінімально оброблені високобілкові...

Українську «п’яну вишню» п’ють у 12 країнах. Скоро там з’являться і реберні

Співзасновник холдингу Андрій Худо зазначає, що розширення за межі...

Європейський Союз дозволив закусувати сараною. На черзі ще дев’ять комах

Сарану додали до списку дозволених продуктів харчування європейців в...

Вибір редактора
В продовження теми