Проте досі є підприємці, які бачать багато місця у сегменті несправжнього м’яса. Одна з таких – Майя Ітконен, засновниця гельсінської компанії Gold & Green.
У пакеті Gold & Green є вельми цікавий продукт – Pulled Oats.
Pulled Oats – це перше альтернативне комерційне м’ясо, створене із вівса
Ще більш унікальним його робить використання «чистих» інгредієнтів, фірмової виробничої технології та екологічності.
Сировину для «м’яса» вирощують на суворих скандинавських полях
Pulled Oats містить 33 грами білку на порцію в чотири унції, не містить холестерину та має у складі мало насичених жирів.
Продукт, на відміну від багатьох існуючих на ринку, має простий список інгредієнтів. Також він не містить складників тваринного походження або ГМО, наповнювачів, консервантів чи інших добавок.
Майя Ітконен протягом всього життя була вегетаріанкою, за освітою вона – промисловий дизайнер.
Ідея поєднати професійні й освітні інтереси прийшла їй у голову в літаку в 2014 році, коли вона натрапила на статтю про підробку м’яса.
Щоб навчитися технології, Ітконен поїхала до Китаю, де виготовляють тофу із сої. З вівсом виявилося інакше: він може бути слизьким через виділення бета-глюканів у процесі обробки.
Проте це не стало перешкодою. Зараз Pulled Oats продається в картонних упаковках в холодильниках фінських супермаркетів. Також вівсяне м’ясо у проникає у якості інгредієнта до ресторанів 16 країн, включаючи Європу та США.
Нагадаємо, раніше виробник рослинного сиру взявся за розробку нових продуктів з вівса.
Джерела: Gold & Green, IFT