Компанія збільшує обсяги виробництва після переходу від пілотного заводу в Хенгело до комерційного в Олденцалі (Нідерланди).
Duplaco гарантує постійну якість хлорели. Її виробництво не залежить від сонячного світла, погоди та кліматичних умов, тому значні обсяги можна виготовляти на площі невеликого розміру, що є економічно вигідним.
Наразі компанія розширила своє виробництво з 15 до 200-300 т на рік та протягом найближчих трьох-п’яти років прагне збільшити виробництво до 1500 т щороку.
Такий об’єм міг би задовольнити близько 12,5% поточної світової потужності хлорели, пояснюють у виробники.
Хлорела Duplaco містить 40% білка, клітковину, ненасичені жирні кислоти та більше 40 вітамінів, мінералів, антиоксидантів та амінокислот.
Свіжа хлорела може легко замінити до 30% складу альтернативного м’яса чи риби
До того ж, вона містить у своєму складі вітамін В12, що зазвичай є дефіцитним у людей, які не їдять м’ясо.
Зараз компанія працює над новими сортами водоростей: з хлорофілом та без, котрі не мають зеленого забарвлення.
З відгуків клієнтів відомо, що зелена хлорела від Duplaco має горіховий смак, тоді як жовто-золота — нейтральний.
Наразі продукт широко застосовується як дієтична добавка, завдяки своєму високопоживному профілю.
Нагадаємо, лондонський стартап з бурих водоростей створив упаковку, яку можна їсти.
Джерело: Nutrition Insight