Робот, який годуватиме тисячі співробітників за день, замінить корпоративну їдальню найбільшого у світі онлайн-супермаркета

Британська компанія ​​Karakuri у співпраці з найбільшим у світі онлайн-супермаркетом Ocado та сервісною компанією Atalian Servest встановлює робот Semblr 1, який годуватиме близько 4000 співробітників Ocado у її штаб-квартирі.

“Наші інвестиції в ​​Karakuri виходять за рамки фінансової підтримки. Ми пропонуємо свою їдальню як живу лабораторію для випробувань. Крім того, ми можемо дати співробітникам досвід того, що чекає сферу харчування у майбутньому”, — говорить Стюарт Макгуайр, керівник відділу корпоративного розвитку в Ocado Group.

Semblr 1 (раніше відомий як DK-One) — це кіоск розміром 2х2 м, який збирає холодні та гарячі інгредієнти у готові страви.

Як і багато інших роботів швидкого приготування страв нового покоління, Semblr не готує інгредієнти, а натомість утримує їх при належній температурі в 14 закритих подавальних камерах, і збирає страви на основі індивідуального замовлення клієнта. 

Робот, який планують розгорнути в Ocado, працюватиме з 17 інгредієнтами, тож співробітникам буде з чого вибирати. 

Semblr може готувати до 4 страв одночасно

Встановлення робота має великий сенс у рамках корпоративної їдальні. Оскільки інгредієнти готуються заздалегідь, Angel Hill поповнюватиме машину протягом усього дня. Швидкий темп роботи (близько 30 секунд на страву) означає, що він може прогодувати багато співробітників за короткий проміжок часу.

“За два роки ми пройшли довгий шлях, і наша місія залишається незмінною — створювати роботів, які підтримують індустрію гостинності й громадського харчування та покращують її”, — сказав Барні Врагг, генеральний директор Karakuri.

Нагадаємо, раніше лідер роботехніки Keenon зібрав рекордні $200 млн на роботів-офіціантів.

Джерела: ​​Karakuri, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Протеїнові коктейлі з картоплі можуть замінити молочний білок

Дослідники Центру нутрицевтиків Вестмінстерського університету дійшли висновку, що білкові коктейлі на рослинній основі можуть бути потенційною життєздатною альтернативою сироватковим...

Японський професор створив телеекран, що передає смак їжі, якщо його облизати

Пристрій під назвою Taste the TV (TTTV) використовує карусель із 10 ароматизаторів, які розпилюються в різних комбінаціях, щоб передати...

Делікатна страва. Смажений бекон із пшениці хрустить та пахне, як справжнє м’ясо

Головними складниками продукту є в’яжучий компонент Lory Bind на основі пшениці та суміш спецій.У Loryma таке поєднання назвали «ідеально...

Харчові гіганти та стартапи створюють їжу для сну – шоколад, каші та напої

Американська психологічна асоціація повідомляє про сплеск розладів сну після пандемії: 2 із 3 людей сплять занадто багато або занадто...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

Може вас зацікавити

Інноваційний робот-бармен міксує коктейлі за допомогою штучного інтелекту

У новій розробці Barsys поєднала досвід міксування коктейлів з...

Індонезійські ферментовані коржі можна смажити як шашлик або котлети

Традиційна індонезійська страва — темпе — це веганське джерело...

Вибір редактора
В продовження теми