Робот, який годуватиме тисячі співробітників за день, замінить корпоративну їдальню найбільшого у світі онлайн-супермаркета

Британська компанія ​​Karakuri у співпраці з найбільшим у світі онлайн-супермаркетом Ocado та сервісною компанією Atalian Servest встановлює робот Semblr 1, який годуватиме близько 4000 співробітників Ocado у її штаб-квартирі.

“Наші інвестиції в ​​Karakuri виходять за рамки фінансової підтримки. Ми пропонуємо свою їдальню як живу лабораторію для випробувань. Крім того, ми можемо дати співробітникам досвід того, що чекає сферу харчування у майбутньому”, — говорить Стюарт Макгуайр, керівник відділу корпоративного розвитку в Ocado Group.

Semblr 1 (раніше відомий як DK-One) — це кіоск розміром 2х2 м, який збирає холодні та гарячі інгредієнти у готові страви.

Як і багато інших роботів швидкого приготування страв нового покоління, Semblr не готує інгредієнти, а натомість утримує їх при належній температурі в 14 закритих подавальних камерах, і збирає страви на основі індивідуального замовлення клієнта. 

Робот, який планують розгорнути в Ocado, працюватиме з 17 інгредієнтами, тож співробітникам буде з чого вибирати. 

Semblr може готувати до 4 страв одночасно

Встановлення робота має великий сенс у рамках корпоративної їдальні. Оскільки інгредієнти готуються заздалегідь, Angel Hill поповнюватиме машину протягом усього дня. Швидкий темп роботи (близько 30 секунд на страву) означає, що він може прогодувати багато співробітників за короткий проміжок часу.

“За два роки ми пройшли довгий шлях, і наша місія залишається незмінною — створювати роботів, які підтримують індустрію гостинності й громадського харчування та покращують її”, — сказав Барні Врагг, генеральний директор Karakuri.

Нагадаємо, раніше лідер роботехніки Keenon зібрав рекордні $200 млн на роботів-офіціантів.

Джерела: ​​Karakuri, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найбільша бійня Європи відступає перед альтернативним м’ясом

Також компанія визнає, що недооцінила можливості розвитку сегменту рослинної їжі.Danish Crown є найбільшою в Європі компанією з переробки м'яса...

Бельгійці створили шніцель із овочів, який не відрізнити від курячого м’яса

Використовуючи власноруч створені волокна, компанія змогла створити продукт, який має волокнисту структуру, як у курятини.  Основними інгредієнтами шніцелів стали бобові...

Кенійці випустили жувальну гумку з активованим вугіллям. Розробка тривала 2 роки

Kenafric розпочинав свою діяльність як взуттєвий бізнес, а наразі є одним з найбільших виробників та провідних експортерів кондитерських виробів,...

Львівська майстерня створює морозиво із борщу. Весь прибуток іде на дрони

“Такого поєднання ви точно не куштували: томати, цибуля, буряк, картопля, морква, сіль, перець і це все – у морозиві!”,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Каліфорнійці створять середовище з біомолекул для вирощування дешевого м’яса

Цей крок має на меті значно знизити витрати на...

Спілки харчових компаній можуть отримати до 5,5 млн грн на експорт

Експортним альянсом організатори програми називають об’єднання не менше як...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та...

$15 тис. за переїдання. У Китаї прийняли закон про марнотратство в їжі

Заходи щодо зменшення харчових відходів посилили після того, як...

Вчені відкрили нові види рослин, які можуть замінити какао

Це відкриття може стати ключем до створення стійких до...

Вибір редактора
В продовження теми