Курка та риба з грибів — глобальний інкубатор “пригрів” у себе нові стартапи

Вісім стартапів — від Японії до Естонії та Ізраїлю — приєдналися до інкубатора ProVeg. Всі вони — вузькоспеціалізовані на секторі альтернативних білків та орієнтуються на інноваційні харчові технології й унікальні інгредієнти.

Серед новачків на платформі — виробники першого в світі молока з пророщеного проса, курки та риби на основі мікопротеїнів, а також інгредієнта з олійних дріжджів, що надає рослинному молоку вершковості.

“На 12 тижнів ми зараз запускаємо нову берлінську програму, яка має прискорити інновації, і вона дійсно глобальна”, — говорить Альбрехт Вольфмайєр, керівник інкубатора ProVeg.

ProVeg виступає партнером та наставником багатьох стартапів по всьому світу

Інкубатор підтримує компанії, що розробляють нову рослинну їжу, культивовані або ферментовані замінники м’яса, морепродуктів, яєць чи молока. 

Стартапи, які приєднуються до інкубатора ProVeg, підтримуються спеціальною програмою прискорення виходу на ринок, індивідуальним керівництвом експертів, доступом до розгалуженої мережі інкубаторів промислових контактів та до 250 тис. євро фінансування.

З моменту свого запуску у 2018 р. ProVeg співпрацював з більш ніж 55 міжнародними стартапами. У сукупності ці компанії зібрали більше 100 млн євро фінансування і зараз представлені у 15 000 магазинів.

Нова когорта початківців, що приєдналися до ProVeg, включає також індійський стартап Altein Ingredients, що запропонував функціональний білок із бобів мунг, та ізраїльську Genesea, що виробляє ізоляти з морський водоростей.

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав про найцікавіші новинки серед веганських продуктів на світовому ринку.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник культивованого грудного молока зібрав $20 млн на комерціалізацію свого першого продукту

Раунд проводили спільно з Spark Capital та Siam Capital із додатковими інвестиціями від Primary Venture Partners, Plum Alley Investments,...

Microsoft відсвяткував випуск Windows 11 унікальним морозивом — зі шпалерами робочого столу

Bloom Windows 11 офіційно випустили вчора, 5 жовтня. Її вже можна безкоштовно завантажити в Центрі оновлень. Серед нововведень –...

Зефір з сидром та активованим вугіллям — на Kickstarter шукають інвесторів проєкту

Станом на 7 вересня проєкт зібрав понад $2 тис. доларів. Пошук потенційних інвесторів триватиме до 25 жовтня.Проєкт Mystic's Mallows...

Ґречна гречка. Хрусткі закуски з пророщеної гречки привернули увагу покупців та інвесторів

Для виробництва компанія закупляє органічну гречку на фермах у Міннесоті та Північній Дакоті.Продукт має оригінальні смаки: какао, матча-ваніль та...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Японці випустили чай та каву, що борються з вісцеральним жиром

Функціональні оздоровчі напої Healthya представлені готовим до вживання чаєм...

Найбільша бійня Європи відступає перед альтернативним м’ясом

Також компанія визнає, що недооцінила можливості розвитку сегменту рослинної...

Швейцарці розробили технологію, що імітує мармуровість у рослинному м’ясі

Нова запатентована технологія PrimeLock+ імітує клітини тваринного жиру таким...

Цукерки із бутонів квітів – українки створюють унікальні веганські солодощі

GoodMood Food – це авторські десерти без інгредієнтів тваринного...

Вибір редактора
В продовження теми