Курка та риба з грибів — глобальний інкубатор “пригрів” у себе нові стартапи

Вісім стартапів — від Японії до Естонії та Ізраїлю — приєдналися до інкубатора ProVeg. Всі вони — вузькоспеціалізовані на секторі альтернативних білків та орієнтуються на інноваційні харчові технології й унікальні інгредієнти.

Серед новачків на платформі — виробники першого в світі молока з пророщеного проса, курки та риби на основі мікопротеїнів, а також інгредієнта з олійних дріжджів, що надає рослинному молоку вершковості.

“На 12 тижнів ми зараз запускаємо нову берлінську програму, яка має прискорити інновації, і вона дійсно глобальна”, — говорить Альбрехт Вольфмайєр, керівник інкубатора ProVeg.

ProVeg виступає партнером та наставником багатьох стартапів по всьому світу

Інкубатор підтримує компанії, що розробляють нову рослинну їжу, культивовані або ферментовані замінники м’яса, морепродуктів, яєць чи молока. 

Стартапи, які приєднуються до інкубатора ProVeg, підтримуються спеціальною програмою прискорення виходу на ринок, індивідуальним керівництвом експертів, доступом до розгалуженої мережі інкубаторів промислових контактів та до 250 тис. євро фінансування.

З моменту свого запуску у 2018 р. ProVeg співпрацював з більш ніж 55 міжнародними стартапами. У сукупності ці компанії зібрали більше 100 млн євро фінансування і зараз представлені у 15 000 магазинів.

Нова когорта початківців, що приєдналися до ProVeg, включає також індійський стартап Altein Ingredients, що запропонував функціональний білок із бобів мунг, та ізраїльську Genesea, що виробляє ізоляти з морський водоростей.

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав про найцікавіші новинки серед веганських продуктів на світовому ринку.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українці роблять унікальні продукти із в’єтнамського органічного горіху

Сімейне виробництво заснувало подружжя веганів – Василь Трачук та Юлія Ворковенко. Василь, будучи технологом, розробив авторську рецептуру продуктів. Юлія...

Веганські жуйки з малиною та коноплею усувають проблеми зі сном і біль у суглобах

Жуйки мають подвійну дію – з одного боку, вони природним і безпечним способом максимально розслабляють і піднімають сонливість, з...

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

Мікробний сир отримав $120 млн інвестицій, а компанія-виробник подорожчала в 10 разів

Оцінка компанії зараз зросла до $325 млн - в 10 разів більше, ніж у минулому році. А її продажі...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Українська компанія створює інноваційні джеми з натуральними підсолоджувачами

Раніше у лінійці «Фіта-Трейд» були класичні рецептури джемів та...

Після вуличної шаурми «король курятини» йде у віртуальні ресторани

Для цього МХП інвестував у Food tech cтартап Foodz...

Найбільша українська мережа кав’ярень відкрила перший заклад у Польщі

Новий заклад розташований у центрі Варшави на вулиці Маршалковській,...

Китайські вчені створили м’ясо з одноклітинних організмів. Воно підвищує імунітет.

Кошти від Гонконгського фонду інновацій та технологій (ITF) будуть...

Ще більш сучасний та стильний: бренд «Бащинський» уперше змінив логотип і дизайн продуктів

Бути ближчим і зрозумілішим для споживача, стирати бар’єри й...

Вибір редактора
В продовження теми