Зірка “Титаніка” став співвласником стартапу з вирощування лабораторного м’яса

Голлівудський актер Леонардо Ді Капріо, який вважається одним з найвідоміших і найвпливовіших кліматичних активістів світу, інвестував нерозкриту суму у стартапи з виробництва м’яса Mosa Meat та Aleph Farms. Також він приєднався до консультативних рад обох компаній.

Цим кроком Ді Капріо визначив дві з найбільш новаторських компаній, які працюють у клітинному просторі.

Обидві компанії продемонстрували чудову здатність вирощувати яловичину безпосередньо з тваринних клітин. Перший культивований гамбургер Mosa Meat представила ще у 2013 р. А Aleph Farm свій перший вирощений стейк та рибай — у 2018 та 2021 роках відповідно.

“Інвестиції Лео та долучення до нашої консультативної ради з питань сталого розвитку не тільки підтверджують гіпотезу про сталість такого виробництва, але й підтримують нашу дорожню карту започаткування нової ери виробництва м’яса, яка допомагає боротися зі зміною клімату та зберігає планету”, — говорить Дідьє Тубія, співзасновник та генеральний директор Aleph Farms.

Він також звертає увагу на нещодавнє дослідження, опубліковане CE Delft, яке показало, що технологія культивування клітин може зменшити вуглецевий слід виробництва яловичини на 92%.

До слова, Леонардо Ді Капріо зарекомендував себе як інвестор та радник компаній, які активно працюють у боротьбі з наслідками зміни клімату. Загалом Фонд Ді Капріо, що опікується цим питанням, з 2008 року зібрав понад $80 млн. 

“Один із найдієвіших способів боротьби з кліматичною кризою — це кардинально змінити нашу глобальну продовольчу систему. А компанія Mosa Meat першою знайшла спосіб отримати справжню яловичину екологічнішим та дбайливішим способом”, — прокоментував Ді Капріо своє рішення долучитися до цього процесу у якості інвестора.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний робот-бармен міксує коктейлі за допомогою штучного інтелекту

У новій розробці Barsys поєднала досвід міксування коктейлів з передовими технологіями.Візуально довершена машина керується мобільним додатком через Bluetooth та...

Стартап розробив «смак» курки, що знижує вміст солі в супах та маринадах

Багатовидову лінію харчових добавок ProFlavor доповнила нова розробка пікантного курячого смаку С3307.Кім Петерсон, старший менеджер компанії, повідомила, що «смак»...

До останньої краплі: стартап з виробництва «чайних бомбочок» отримав $5 млн інвестицій

Загалом обсяг залучених інвестицій від старту проєкту становить $8,4 млн.Зібрані кошти допоможуть Tea Drops розширитися від поточної моделі прямої...

Рослинна їжа вийде за рамки імітації м’яса — тренди з останньої виставки інноваційної їжі

Рослинні продукти майбутнього вийдуть за рамки імітації їжі тваринного походження. Зі зростанням кількості споживачів, для яких м’ясо не є...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Мусульмани готові визнати м’ясо, вирощене в лабораторії, халяльним

Халяльні вимоги, викладені MUIS, включають забезпечення того, щоб клітинні...

Шведи створили перше у світі молоко з картоплі для ідеального латте

Для розробки нової лінійки веганського молока Dug, стартап відмовився...

Українці створили італійський делікатес із рідкісної угорської пухової свині

В оригіналі, ндуя – ферментована в природній оболонці намазанка...

Щоб змінити смак віскі, рокери Metallica приставили до бочок сабвуфери

У Великобританії нещодавно запустили новий бренд міцних алкогольних напоїв,...

Вибір редактора
В продовження теми