Зірка “Титаніка” став співвласником стартапу з вирощування лабораторного м’яса

Голлівудський актер Леонардо Ді Капріо, який вважається одним з найвідоміших і найвпливовіших кліматичних активістів світу, інвестував нерозкриту суму у стартапи з виробництва м’яса Mosa Meat та Aleph Farms. Також він приєднався до консультативних рад обох компаній.

Цим кроком Ді Капріо визначив дві з найбільш новаторських компаній, які працюють у клітинному просторі.

Обидві компанії продемонстрували чудову здатність вирощувати яловичину безпосередньо з тваринних клітин. Перший культивований гамбургер Mosa Meat представила ще у 2013 р. А Aleph Farm свій перший вирощений стейк та рибай — у 2018 та 2021 роках відповідно.

“Інвестиції Лео та долучення до нашої консультативної ради з питань сталого розвитку не тільки підтверджують гіпотезу про сталість такого виробництва, але й підтримують нашу дорожню карту започаткування нової ери виробництва м’яса, яка допомагає боротися зі зміною клімату та зберігає планету”, — говорить Дідьє Тубія, співзасновник та генеральний директор Aleph Farms.

Він також звертає увагу на нещодавнє дослідження, опубліковане CE Delft, яке показало, що технологія культивування клітин може зменшити вуглецевий слід виробництва яловичини на 92%.

До слова, Леонардо Ді Капріо зарекомендував себе як інвестор та радник компаній, які активно працюють у боротьбі з наслідками зміни клімату. Загалом Фонд Ді Капріо, що опікується цим питанням, з 2008 року зібрав понад $80 млн. 

“Один із найдієвіших способів боротьби з кліматичною кризою — це кардинально змінити нашу глобальну продовольчу систему. А компанія Mosa Meat першою знайшла спосіб отримати справжню яловичину екологічнішим та дбайливішим способом”, — прокоментував Ді Капріо своє рішення долучитися до цього процесу у якості інвестора.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Мобільна пекарня 60-х років нагодує німецьких політиків українським хлібом

Пекарня – одна із трьох подібних, що лишилися в Україні. Один із волонтерів розповідає, що під час Карибської кризи швейцарці...

Glovo купує у Delivery Hero відразу три бренди в шести країнах

Вказані придбання обійдуться компанії в $208 млн. Угода є помітно симетричною торішній, коли Delivery Hero виклала $272 млн за...

Французи створили унікальну технологію перетворення гороху на м’ясні волокна

Для цього стартап винайшов інноваційну технологію текстуризації, яку називає умізацією.Щоб активізувати свої зусилля, Umiami залучила 2,3 млн євро посівного...

У Гонконзі з’явилася перша кулінарна академія для гуру веганської кухні

Нова кулінарна школа відкрита у співпраці з гігантом сектору нерухомості Great Eagle Group та призначена для шеф-кухарів ресторанів, фахівців...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Засолили $750 тис. Стартап розробив нову формулу солі та збирає гроші на краудфандингу

Компанія уже запатентувала свою технологію та розпочала збір інвестицій...

Вибір редактора
В продовження теми