Виробники альтернативних морепродуктів за півроку отримали рекордні $116 млн — на ринку стає гаряче

Сегмент альтернативних морепродуктів стрімко зростає і має величезні можливості для подальшого розширення.

Як свідчать дані нового звіту Інституту доброї їжі (Good Food Institute, GFI), у 2020 р. продажі альтернативних морепродуктів, отриманих з рослинних білків або шляхом ферментації, зросли на 23% у порівнянні з попереднім роком. 

У цій сфері працює 83 компанії, включаючи ті, що використовують клітинні технології

Згідно зі статистикою SPINS, цитованою у звіті, рослинні морепродукти становили лише 0,1% від усіх роздрібних продажів сегмента морепродуктів у 2020 році.  

Якщо частка морепродуктів рослинного походження виросте, склавши 1,4% продажів, то її можна буде оцінити в $221 млн, прогнозують в GFI.

Розробкою нових альтернатив існуючим морепродуктам цікавиться все більше інвесторів. Згідно з даними Pitchbook, тільки в першій половині 2021 р. в цей простір було вкладено рекордні $116 млн. 

Найбільші інвестиції отримали Gasted Foods і BlueNalu — $26 млн та $60 млн відповідно

На ринку дійсно зараз гаряче. Finless Foods працює над тунцем рослинного походження.  Пропозиція з’явиться на ринку уже наступного року. А виробник морепродуктів на основі клітин BlueNalu нещодавно оголосив про партнерство з Nomad Foods, щоб продавати морепродукти на основі клітин у Європі.

Джерела: Good Food Institute, FoodDive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробники готової їжі можуть отримати 8 млн грн гранту на модернізацію

Згідно з умовами грантової програми, підприємства можуть отримати грант до 8 млн грн на розвиток бізнесу. Ці кошти вони...

Ізраїльський стартап створив із дріджів яскраві барвники кольору буряку та кактуса

Це як ніколи доречно, адже споживачі самі шукають на полицях більш здорову, натуральну та екологічно чисту їжу. Тенденція змушує виробників...

Німецька компанія створила ціле рослинне яйце: з білком, жовтком та шкарлупою

У 2022 році стартап зібрав на свою розробку 5 млн євро інвестицій, а цього року увійшов до когорти 14...

New Food Summit 2025: де майбутня маржа фуд-бізнесу?

22–23 жовтня у Києві відбудеться головна подія для лідерів українського агріфуд-бізнесу — New Food Summit 2025 (https://www.newfoodsummit.com.ua/). Тема цього...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

У Сінгапурі будують перший автоматизований завод з виробництва рослинних морепродуктів

Нова фабрика буде служити виробничим майданчиком компанії, де розміщуватиметься...

Американці створили перше в світі справжнє молоко без цукру та вуглеводів

Компанія запустила перше у своєму роді органічне ультрафільтроване молоко...

Льодяний борщ. Український сервіс iceFood заморожує готові страви за унікальною технологією

iceFood — це сервіс заморожених ready-to-eat корисних страв, на...

Естонський стартап створив перше у світі молоко із насіння соняшнику

Ця інновація відповідає вимогам сучасного ринку щодо екологічності та...

Вибір редактора
В продовження теми