У компанії стверджують, що їхній безалкогольний джин, ром і віскі викликають у споживачів відчуття, як після вживання алкогольних напоїв, проте без втрати когнітивної функції організму.
Основу напоїв Terps&Co складають терпени — ароматичні сполуки, що містяться у рослинах, включаючи фрукти та овочі.
Зв’язуючись з рецепторати й нейромедіаторами мозку, вони допомагають регулювати емоції.
Terps&Co беруть за основу пінен, котрий збільшує рівень кисню у крові, піднімає настрій, додає енергії та лімонен для освіжаючого та стимулюючого відчуття.
Терпени не пригнічують когнітивні функції організму
Пінен та лімонен не мають психоактивної дії. Вони змінюють настрій шляхом взаємодії з системами «гормонів щастя» — серотоніну і дофаміну.
Усі спиртні напої Terps&Co використовують одну й ту ж суміш, що складається з 40 терпенів. Їх змішують з натуральними ароматизаторами та екстрактами відповідно до бажаного смаку.
Оскільки терпени отримують шляхом дистиляції, сліди алкоголю в таких напоях менше 0,1%
З липня цього року продукція доступна для покупки на офіційному сайті компанії.
Наразі тривають переговори з магазинами алкогольних напоїв й супермаркетами Нової Зеландії та Австралії.
Серед найближчих планів стартапу — створити замінники горілки, текіли та інших алкогольних напоїв.
Нагадаємо, каліфорнійці створили перший у світі безалкогольний джин, текілу та бурбон з канабісу.
Джерело: Beverage Daily