Новозеландці створили безалкогольні джин, віскі та ром — не дають сп’яніти, але настрій піднімають

Новозеландська компанія Terps&Co заявила, що створила алкоголь наступного покоління — перший у світі терпен-спирт.

У компанії стверджують, що їхній безалкогольний джин, ром і віскі викликають у споживачів відчуття, як після вживання алкогольних напоїв, проте без втрати когнітивної функції організму.

Основу напоїв Terps&Co складають терпени — ароматичні сполуки, що містяться у рослинах, включаючи фрукти та овочі.

Зв’язуючись з рецепторати й нейромедіаторами мозку, вони допомагають регулювати емоції.

Terps&Co беруть за основу пінен, котрий збільшує рівень кисню у крові, піднімає настрій, додає енергії та лімонен для освіжаючого та стимулюючого відчуття.

Терпени не пригнічують когнітивні функції організму

Пінен та лімонен не мають психоактивної дії. Вони змінюють настрій шляхом взаємодії з системами «гормонів щастя» — серотоніну і дофаміну.

Усі спиртні напої Terps&Co використовують одну й ту ж суміш, що складається з 40 терпенів. Їх змішують з натуральними ароматизаторами та екстрактами відповідно до бажаного смаку.

Оскільки терпени отримують шляхом дистиляції, сліди алкоголю в таких напоях менше 0,1%

З липня цього року продукція доступна для покупки на офіційному сайті компанії.

Наразі тривають переговори з магазинами алкогольних напоїв й супермаркетами Нової Зеландії та Австралії.

Серед найближчих планів стартапу — створити замінники горілки, текіли та інших алкогольних напоїв.

Нагадаємо, каліфорнійці створили перший у світі безалкогольний джин, текілу та бурбон з канабісу.

Джерело: Beverage Daily

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Олена Вовк, співвласниця Enzym Group, про інновації на ринку їжі: тренди, суперфуди та інвестиції

У 2023 році, в умовах повномасштабного вторгнення, Enzym Group запустила в Україні нове біотехнологічне виробництво LinkCell, де виготовляє функціональні...

Відома пивоварня з офісом в Україні замінила ячмінь на африканське зерно, якому п’ять тисяч років

Фоніо – це зерно з Західної Африки, яке культивується там понад 5000 років. Воно стійке до посухи та здатне...

Виробники кольорових веганських котлет створили солодкий бургер для сніданку

Американська компанія Actual Veggies розробила солодкий бургер для сніданку з бананом, чорницями та асаї, щоб «розпочати день у більш...

Україна створює перший індустріальний парк для новітньої харчової промисловості

Індустріальний парк VOLIA об’єднуватиме  три локації, які спеціалізуватимуться на окремих етапах виробництва та просування продуктів його резидентів.У Вінниці буде...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в...

Чай, каву та пиво з канабісом — піонери ринку напоїв створили нові продукти

Марк Махоні, досвідчений інвестор з 35-річним досвідом у сегменті...

Новини про альтернативний білок

Незважаючи на Covid-19, обсяги фінансування розробки та виробництва альтернативного...

Starbucks почав додавати у каву інноваційне молоко на основі грибів

Молоко без корів Perfect Day виготовляється на основі тих...

Мікробний сир захопить більше третини ринку, що стане початком «молочної революції»

Мікробний сир готові купувати 79% споживачів молочних продуктів. Очікується,...

Вибір редактора
В продовження теми