Новозеландці створили безалкогольні джин, віскі та ром — не дають сп’яніти, але настрій піднімають

Новозеландська компанія Terps&Co заявила, що створила алкоголь наступного покоління — перший у світі терпен-спирт.

У компанії стверджують, що їхній безалкогольний джин, ром і віскі викликають у споживачів відчуття, як після вживання алкогольних напоїв, проте без втрати когнітивної функції організму.

Основу напоїв Terps&Co складають терпени — ароматичні сполуки, що містяться у рослинах, включаючи фрукти та овочі.

Зв’язуючись з рецепторати й нейромедіаторами мозку, вони допомагають регулювати емоції.

Terps&Co беруть за основу пінен, котрий збільшує рівень кисню у крові, піднімає настрій, додає енергії та лімонен для освіжаючого та стимулюючого відчуття.

Терпени не пригнічують когнітивні функції організму

Пінен та лімонен не мають психоактивної дії. Вони змінюють настрій шляхом взаємодії з системами «гормонів щастя» — серотоніну і дофаміну.

Усі спиртні напої Terps&Co використовують одну й ту ж суміш, що складається з 40 терпенів. Їх змішують з натуральними ароматизаторами та екстрактами відповідно до бажаного смаку.

Оскільки терпени отримують шляхом дистиляції, сліди алкоголю в таких напоях менше 0,1%

З липня цього року продукція доступна для покупки на офіційному сайті компанії.

Наразі тривають переговори з магазинами алкогольних напоїв й супермаркетами Нової Зеландії та Австралії.

Серед найближчих планів стартапу — створити замінники горілки, текіли та інших алкогольних напоїв.

Нагадаємо, каліфорнійці створили перший у світі безалкогольний джин, текілу та бурбон з канабісу.

Джерело: Beverage Daily

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Європі створять велику мережу комашиних ферм на штучному інтелекті

Завдяки фінансуванню компанія створить велику міжнародну мережу комахоферм.Заснована у 2017 році, Nasekomo є біотехнологічною компанією, яка займається розведенням комах....

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з початком війни повернулися до України після десяти років життя в...

Творець першого в світі молочного протеїну без тварин вийде на ринок спортивного харчування

Нова лінійка Mooless має в основі молекулярно ідентичний звичайній сироватці протеїн від Perfect Day.Його виготовляють шляхом точної ферментації, забезпечуючи...

Харчові звички майбутнього: як технології змінять наш раціон у 2030 році

Яка їжа майбутнього: якою вона буде? Однією з найбільш значущих змін, які ми можемо очікувати, є поява штучного м'яса та...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Ринковий гігант створив смачний грецький йогурт, який нарощує м’язи

Таким чином компанія кидає виклик гігантам у сегменті грецьких...

Вінницькі ресторатори готують делікатес з паразитів, що вражають кукурудзу

Ініціатором приготування та популяризації страви на Вінничині став Михайло...

Щось шкварчить. Українці створили цукерки з чилі і без жодних підсолоджувачів

Це далеко не повний асортимент YARO, яка спеціалізується на...

Стартап, що друкує лабораторний жир та карпаччо, оголосив про будівництво заводу

Компанія Mea Tech має намір створити експериментальний завод попередньо...

Перша в Україні високогірна сироварня виготовлятиме сир з «митою кіркою»

Технологія передбачає особливий догляд за сирами при дозріванні Він полягає...

Вибір редактора
В продовження теми