Новозеландці створили безалкогольні джин, віскі та ром — не дають сп’яніти, але настрій піднімають

Новозеландська компанія Terps&Co заявила, що створила алкоголь наступного покоління — перший у світі терпен-спирт.

У компанії стверджують, що їхній безалкогольний джин, ром і віскі викликають у споживачів відчуття, як після вживання алкогольних напоїв, проте без втрати когнітивної функції організму.

Основу напоїв Terps&Co складають терпени — ароматичні сполуки, що містяться у рослинах, включаючи фрукти та овочі.

Зв’язуючись з рецепторати й нейромедіаторами мозку, вони допомагають регулювати емоції.

Terps&Co беруть за основу пінен, котрий збільшує рівень кисню у крові, піднімає настрій, додає енергії та лімонен для освіжаючого та стимулюючого відчуття.

Терпени не пригнічують когнітивні функції організму

Пінен та лімонен не мають психоактивної дії. Вони змінюють настрій шляхом взаємодії з системами «гормонів щастя» — серотоніну і дофаміну.

Усі спиртні напої Terps&Co використовують одну й ту ж суміш, що складається з 40 терпенів. Їх змішують з натуральними ароматизаторами та екстрактами відповідно до бажаного смаку.

Оскільки терпени отримують шляхом дистиляції, сліди алкоголю в таких напоях менше 0,1%

З липня цього року продукція доступна для покупки на офіційному сайті компанії.

Наразі тривають переговори з магазинами алкогольних напоїв й супермаркетами Нової Зеландії та Австралії.

Серед найближчих планів стартапу — створити замінники горілки, текіли та інших алкогольних напоїв.

Нагадаємо, каліфорнійці створили перший у світі безалкогольний джин, текілу та бурбон з канабісу.

Джерело: Beverage Daily

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Україна має всі можливості побудувати інноваційний та прибутковий foodtech — Борис Шестопалов, HD-group

Об’єднання та кластеризація для забезпечення масштабів виробництва, спільний вихід на зовнішні ринки й розширення географії — це можливість працювати...

З конопель, кешью та макадамії створили перший у світі концентрат «безмолочного молока»

Це дозволяє отримати екологічний продукт з довшим терміном зберігання та нижчими цінами за літр.Mylk Bases мають декілька смаків: мигдаль,...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Львів’яни варять кабачкові цукати, які схожі на банан та диню

“За нашою традицією, це повністю натуральний продукт. Навіть у...

Український бренд створив унікальний кефір, що зменшує втому

Особливість кефіру полягає у його консистенції: його можна їсти...

Українці стали більше пити кави вдома — дослідження.

Основні світові тренди ринку кави дійшли й до українського...

Інвестори повірили в рослинні креветки. Стартап зібрав $18 млн

Американський жіночий стартап New Wave Foods випускає на ринок...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в...

Вибір редактора
В продовження теми