Лондонський стартап створив їстівну упаковку з матеріалу, який за добу виростає до метра

Стартап Nolpha, котрий створює екологічно-чисту, стійку упаковку з рослин, представив м’які упаковки для напоїв та соусів, що повністю розкладаються, не залишаючи відходів.

Стартап пропонує замінити пляшки, пластикові бокси та поліетиленові пакети на пакування з революційного матеріалу, який можна їсти.

Пакування Oohos виготовляється з одного з найбільш поновлюваних природних ресурсів — бурих водоростей.

Такі водорості можуть за день виростати до 1 м та не потребують прісної води чи добрив.

Nolpha розробили власну технологію та створили унікальну установку, що виготовляє пакетики Oohos об’ємом 30-100 мл, залежно від застосування.

Після повного випробування та розширення, стартап планує продавати патрони з матеріалом та здавати в оренду установку виробникам продуктів харчування.

Поки що установка на стадії розробки, але Nolpha вже співпрацює з кількома корпоративними клієнтами, щоб випробувати та оцінити техніку.

Пакування з водоростей складається виключно з природного матеріалу, його можна вживати в їжу.

Oohos повністю біорозкладаються за 4-6 тижнів, не залишаючи після себе відходів.

Нагадаємо, що Corona створила упаковку для пива з ячмінної соломи. Вона така ж міцна і довговічна, проте не потребує вирубки лісів, а на її виготовлення потрібно менше енергії та на 90% менше води.

Джерело: Green Queen, Nolpha

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробництво м’яса у лабораторіях створить 90 тисяч робочих місць

Згідно з дослідженням, культивоване м'ясо матиме значний вплив на економіку, екологію та здоров’я людей по всій Європі.Ключовою умовою для...

Найвідоміший виробник рослинного молока побудує перший завод у Великобританії

Це буде перший завод Oatly у Об'єднаному Королівстві. Запуск об'єкта очікується на початку 2023 року.Задля реалізації проекту Oatly співпрацює...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

У бельгійських вафлях замінили вершкове масло на жир з комах

«Жир на основі комах є стійкою та здоровою альтернативою вершковому маслу. Коли менше половини вершкового масла замінюють жиром комах,...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Вчені створили упаковку, яка змінює колір, коли псуються продукти

Упаковка виготовлена з перероблених відходів фруктів, таких як насіння...

Дієта для інвесторів. Щоб лабораторне м’ясо подешевшало, мають впасти апетити інвесторів

Як свідчить аналіз, проведений консалтинговою компанією із Нідерландів CE...

На Івано-Франківщині варять сир, що врятував долину мамонтів

Брюност – це коричневий норвезький сир, який готується із...

Стрес, ціни та блекаути змінили харчові звички половини українців – опитування

Ключовими факторами, що впливають на харчову поведінку українців, стали...

Їжа майбутнього: які тренди впливають на те, як ми будемо харчуватися?

Коли ми говоримо про їжу майбутнього, то маємо на...

Вибір редактора
В продовження теми