Технологія стартапу побудована на платформі Peace of Meat, бельгійської компанії з вирощування жиру, яку MeaTech придбала минулого року.
MeaTech стверджує, що вона першою у світі публічно демонструє вирощування такої кількості 100% чистої культивованої клітинної біомаси за один підхід.
Останнє досягнення MeaTech робить компанію на крок ближчою до створення кращих на смак, реалістичних альтернативних білків. Хоча популярність існуючих на ринку рослинних альтернатив зростає, деякі споживачі залишаються непереконаними, посилаючись на відсутність «м’ясного» відчуття смаку та текстури.
Для ізраїльського стартапу ключ до розкриття аромату та смаку, який споживачі люблять у справжньому м’ясі, — це саме тваринний жир.
Культивований курячий жир MeaTech може бути використаний як для виготовлення цільних мармурових стейків, так і для створення «гібридних» продуктів шляхом поєднання білкових інгредієнтів рослинного походження з культивованим жиром. Якраз на останньому стартап зосередиться найближчим часом.
«Продукт очікує схвалення як харчовий. Він створений таким же, як звичайний курячий жир», — поділився Девід Брандес, керуючий директор Peace of Meat, дочірньої компанії MeaTech.
Нагадаємо, раніше MeaTech подала заявку на патент на 3D-м’ясо.