Ізраїльський стартап вирощує в лабораторії 700 грамів курячого жиру за раз. Це — найбільше у світі

Ізраїльський стартап MeaTech тепер може виробляти 700 грамів біомаси курячого жиру на основі клітин за один цикл.

Технологія стартапу побудована на платформі Peace of Meat, бельгійської компанії з вирощування жиру, яку MeaTech придбала минулого року. 

MeaTech стверджує, що вона першою у світі публічно демонструє вирощування такої кількості 100% чистої культивованої клітинної біомаси за один підхід.

Останнє досягнення MeaTech робить компанію на крок ближчою до створення кращих на смак, реалістичних альтернативних білків. Хоча популярність існуючих на ринку рослинних альтернатив зростає, деякі споживачі залишаються непереконаними, посилаючись на відсутність «м’ясного» відчуття смаку та текстури. 

Для ізраїльського стартапу ключ до розкриття аромату та смаку, який споживачі люблять у справжньому м’ясі, — це саме тваринний жир.

Культивований курячий жир MeaTech може бути використаний як для виготовлення цільних мармурових стейків, так і для створення «гібридних» продуктів шляхом поєднання білкових інгредієнтів рослинного походження з культивованим жиром. Якраз на останньому стартап зосередиться найближчим часом.

«Продукт очікує схвалення як харчовий. Він створений таким же, як звичайний курячий жир», — поділився Девід Брандес, керуючий директор Peace of Meat, дочірньої компанії MeaTech.

Нагадаємо, раніше MeaTech подала заявку на патент на 3D-м’ясо.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці створили каву майбутнього — заморозили рідким азотом та запакували в алюміній

Одна порція кави – це одна заморожена шайба з 26 грамами продукту, звареного за власно розробленим Cometeer процесом екстракції.Для...

Одна з найстаріших агрокомпаній США інвестує у сировину для рослинного м’яса

Заснована в 1977 році, сьогодні компанія Sojaprotein має торгові представництва в 65 країнах світу і пропонує широкий асортимент рослинних...

На Kickstarter шукають інвестиції на суперфуд з меду та амаранту. В Україні такий уже їдять

Кампанія по збору коштів завершується через 35 днів, і проєкт уже отримав більше двох десятків зацікавлених у його розвитку...

Ізраїль готується стати країною №1 у виробництві інноваційної їжі

Ідейним натхненником такої стратегії став сам прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. Сил та натхнення йому надала дегустація лабораторного м'яса у...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

Український стартап створив додаток, який визначає шкідливі добавки в їжі

Щоб дізнатися склад продуктів харчування та оцінити сукупну користь...

Хумус із квасолі та снеки з гороху: український шеф-кухар запустив новий бренд автентичної їжі

Продукцію виготовляють із локальних інгредієнтів, серед яких ключову роль...

В українському монастирі XVII століття варять сир за стародавніми рецептами

Їжу за старовинними традиціями готують самі монахи. В рецептурі...

Японці розробили стандарти для вирощування лабораторного м’яса на заводах та вдома

Компанії-члени консорціуму планують співпрацювати у п’яти різних сферах, щоб...

Два знакові бренди випустили бальзам для губ зі смаком курячих крилець

Шанувальники можуть придбати обмежену серію з 4 бальзамів для...

Вибір редактора
В продовження теми