На роботів-офіціантів та кур’єрів — лідер роботехніки Keenon зібрав рекордні $200 млн

Лідер робототехніки Keenon Robotics зібрав $200 млн, що є найбільшим раундом фінансування серед сервісних роботів.

Раунд очолив фонд венчурного капіталу Softbank Vision Fund 2. Серед інших інвесторів — CICC ALPHA та Prosperity 7 Ventures.

Keenon Robotics займається забезпеченням інтелектуальних рішень доставки у всьому світі за допомогою роботизованої системи з використанням ШІ.

Починаючи з доставки продуктів харчування, Keenon поступово розширився до готелів, лікарень, телевізійних центрів та наразі глибоко залучений до роботи з комерційними послугами.

«Використання штучного інтелекту та машинного навчання в поєднанні з виробничими можливостями допомагає творити інноваційну робототехніку, щоб збільшити продуктивність у сфері обслуговування, включаючи ресторани, готелі, тощо», — зазначив Кентаро Мацуї, керуючий директор Softbank Group.

На сьогоднішній день, компанія присутня на ринках Америки, Європи, Південної Кореї та Сінгапуру.

Як зазначив Тоні Лі, засновник Keenon Robotics, вони вже окреслили план застосування масштабного фінансування для розвитку компанії.

Перш за все, це стимулювання інновацій за допомогою власних досліджень та розробок. Як наслідок, створення ефективних та економічних додатків.

Серед інших планів лідера робототехніки — масштабування поточної робот-платформи за рахунок розширення на нові ринки та визначення нових перспектив для стимулювання зростання та збільшення доходів.

А тим часом Heineken створив робота зі штучним інтелектом, що сам приносить пиво.

Джерело: PR Newswire

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Іспанський стартап створив сирого тунця для суші з томатів та водоростей

Флагманський продукт Tunato виготовляється з томатів, оливкової олії, соєвого соусу та екстракту водоростей і призначений для відтворення сирих шматків...

Володарі премії Оскар дадуть мільйон євро амбасадору рослинного харчування

Премія Earthshot була заснована у 2020 році Королівським фондом принца Вільяма та Кейт Міддлтон.Вона присуджує по одному мільйону фунтів...

«Музей Їжі»: у Києві провели масштабну подію про історію та культуру їжі

«Музей Їжі» від родини брендів МХП – це захід у попап форматі, покликаний більше розповісти українцям про культуру та...

Водорості зі зміненими генами виробляють продукт, схожий на справжнє м’ясо

Отримані волокнисті нитки будуть використовуватися в рослинному м’ясі або сирі з мінімальною обробкою для забезпечення необхідної текстури.Вчені розповідають, що...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Харчові тренди, які впливатимуть на майбутнє

Щоб насолодитися смаками та дослідити нові кордони гастрономії, заглибмося...

Виробництво м’яса у лабораторіях створить 90 тисяч робочих місць

Згідно з дослідженням, культивоване м'ясо матиме значний вплив на...

Італієць та українка роблять їстівні троянди із середньовічного продукту

У 100 грамів троянд стільки ж вітамінів та мікроелементів,...

Американці створили кубики льоду, що не тануть та вбивають мікробів

Такий «лід» компостується, має антимікробну дію та запобігає перехресному...

Перша інновація за сто років – PEPSI випустила напій, збагачений азотом

Nitro Pepsi буде доступна в банках по всій країні...

Вибір редактора
В продовження теми