Стартап із Кембриджа створить промислові біореактори для вирощування «лабораторного» м’яса

Кембриджський стартап Unicorn Biotechnologies розробить прототип біореактора для культивування безпосередньо клітин м’яса.

Генеральний директор стартапу Джек Рейд вважає, що існуючі зараз установки біореакторів для вирощування клітинного м’яса є недостатньо продуктивними.

Вони розроблені відповідно до потреб фармакологічної промисловості, яка базується на виробленні невеликих об’ємів продукції за значні кошти та не містять відповідних датчиків, або ж галузі пивоваріння, котра зовсім не пристосована для тиражування клітин м’яса.

Джек Рейд зі своїм партнером, співзасновником стартапу Адамом Гленом, пропонують систему модульних біореакторів, розроблених відповідно до потреб культивування м’яса.

Повний процес виготовлення м’ясного продукту на основі клітин буде відбуватись в одному біореакторі, що значно пришвидшить та здешевить процес.

Для збільшення виробничої потужності, підприємству достатньо буде додати додаткові модульні біореактори у систему виробництва.

Засновники стартапу обіцяють розробити установку таким чином, що вся система буде надзвичайно гнучкою та буде підходити для виробників клітинного м’яса різних потужностей.

Поки що Рейд і його команда працюють над створенням установки та підготовкою її до виробництва.

Компанія взяла участь у попередньому раунді фінансування від SOSV/HAX та Entrepreneur First і наразі будує свій прототип установки в лабораторіях.

Дещо згодом стартап планує організувати наступний раунд збору коштів, щоб розширити команду та перетворити прототип у перше покоління власного продукту.

Нагадаємо, фінам вдалося успішно культивувати лабораторну каву у біореакторах.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Австрієць виготовив в Україні преміальний делікатес, якому дві тисячі років

Засновник бренду – австрійський бізнесмен Томас Бруннер, який у 2004 році приїхав до України як директор з маркетингу українського...

Виробник м’яса для барбекю з вибракуваного зерна будує чи не найбільший завод в Азії

Zikooin виробляє рослинне м’ясо під назвою Unlimeat, створене з вибракуваного недосконалого зерна.У квітні минулого року компанія оголосила про плани...

Український стартап виготовлятиме у Франції упаковку для їжі з опалого листя

Після цього стартап планує придбати щонайменше три інші заводи в Європі протягом наступних п’яти років. “Наразі єдиним нашим інвестором є...

Пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі

Американський портер Крістіана Чендлера, приготований за допомогою BEERMKR, обійшов 164 учасників. "Чорт, я взяв золото! Та я роками намагався виграти...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Ковбаса, що знімає стрес — британці розробили інноваційну їжу за стандартами Michelin

У асортименті Veganly Deli — делікатеси з високим вмістом...

Легендарний виробник фастфуду випустив парфуми з запахом смаженої курки

Парфуми доступні клієнтам в Іспанії й продаються як додатковий...

Вибір редактора
В продовження теми