В Нідерландах збудують завод, де вироблятимуть унікальний білок за допомогою грибів

Стартап Enough з Глазго — раніше 3F Bio — збудує перший у світі завод з виробництва ферментованого білку за допомогою грибів.

Очікується, що фабрика запрацює до 2022 року. Початкова потужність виробництва — 10 тис. т на рік, до 2027 р. цей показник сягне 50 тис. т.

Протягом 10 років після запуску Enough розраховує вийти сукупно на мільйон тон білкової сировини.

Розробку Enough називають «найстійкішим білком» у сфері харчових продуктів

Enough виробляє мікопротеін під назвою Abunda. Його отримують шляхом ферментації з використанням будь-якої відновлюваної місцевої сировини та грибів.

Завод площею 15 тис. кв. м розташують поруч з виробництвом Cargill в Сас-ван-Генті в Нідерландах. Саме гігант зернотрейдингу постачатиме сировину для подальшої переробки на новітньому підприємстві.

Abunda — це повноцінний харчовий інгредієнт, який містить усі дев’ять незамінних амінокислот і багато харчових волокон. Його описують як «світлий на колір, нейтральний на смак, з волокнистою текстурою».

Мікропротеїн підходить для використання в різних сферах, включаючи створення альтернативного м’яса, морепродуктів та молочних продуктів.

Продукт «вирощують» шляхом підживлення грибів поживною сировиною у широкомасштабному безперервному процесі бродіння.

За даними Enough, у плані викидів СО2 виробництво мільйона тон інноваційного мікропротеїну буде еквівалентно заміщенню п’яти мільйонів корів, понад мільярду курей та скороченню викидів більше ніж на 5 млн т.

Нагадаємо, раніше про співпрацю з Enough оголосила Unilever. Unilever планує розширити свій асортимент веганської продукції за рахунок мікопротеїну.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Зняв вершки. Найбільший у світі виробник вівсяного молока розпочав IPO

Цей крок відбувається на тлі зростаючої популярності «молока без молока», оскільки споживачі віддають все більшу перевагу рослинним продуктам.Згідно з...

З чистої етикетки. У виробників рослинних гамбургерів з’явився новий конкурент

Бургер unMEAT складається з інгредієнтів без ГМО, містить 230 калорій і 17 грамів білка на порцію. У його складі...

Варять, як пиво – інноваційне молоко з’явиться на полицях супермаркетів

Сума залишається нерозкритою, але відомо, що минулого року стартап уже зібрав $16 млн початкового капіталу.Компанія в даний час виробляє...

Латте вже не те. З грибів та конопель розробили ідеальне рослинне молоко для кави

Обидва варіанти рослинного молока пройшли успішні тести серед баристів, та можуть використовуватися до кави замість вершків чи звичайного тваринного...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Точна ферментація: створили солодкий протеїн, що замінить цукор

Інноваційний «солодкий протеїн» виготовляють з тропічних рослин Малайзії, Китаю...

Переселенці відкрили у Хмельницькому пекарню, де печуть «маріупольські слойки» з в’яленими томатами

Пекарню відкрили влітку 2023-го. До цього, розповідає Олексій Сапаров, півтора...

Вибір редактора
В продовження теми