Європейські гіганти м’ясної галузі запустять хаб для виробників лабораторного м’яса

Європейські компанії Givaudan, Bühler та Migros, утворили новий хаб — The Cultured Food Innovation Hub у Кемптталі поблизу Цюріха (Швейцарія). Мета інноваційного простору — прискорити розвиток та проникнення на ринок продуктів клітинного сільського господарства.

Існує багато аргументів на користь масового культивування м’яса: відпадає необхідність забою тварин, застосування антибіотиків, відведення ферм під виробництво, які до того ж впливають на екологію.

The Cultured Food Innovation Hub почне діяльність наступного року

Інноваційний центр буде автономним підприємством, та повністю належатиме трійці компаній-засновників. Він буде розташованій у самому осередку інновацій та технологій.

Нові потужності нададуть можливості та знання для прискорення розвитку інших компаній у сфері вирощування м’яса, культивованої риби та морепродуктів. Також хаб охоплюватиме технології отримання білку методом точного бродіння.

Центр матиме лабораторію з розробки продуктів, обладнання для культивування біоферментації. Окрім того, The Cultured Food Innovation Hub повністю відповідатиме очікуванням споживачів щодо дотримання принципів стійкого та екологічного виробнитцва.

Bühler привнесе в новий хаб провідні галузеві рішення, які використовуються у розширенні та виробництві тисяч харчових продуктів по всьому світу. Givaudan —  багатовіковий досвід та знання у всіх аспектах смаку, включаючи всі види м’ясних альтернатив та глибокий досвід у біотехнології. Migros — компетенції у взаємодії з клієнтами та розвитку ринку.

«Об’єднані зусилля дозволяють продовжити наш шлях до більш стійкої системи харчування», — прокоментував Ян Робертс, головний директор з технологій компанії Bühler.

Нагадаємо, раніше інші європейські компанії об’єдналися для здешевлення виробництва альтернативних морепродуктів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Принтер для напоїв друкує молекулярні коктейлі, пиво та вино з водопровідної води

Ідея молекулярного принтеру з’явилася наприкінці 2018 року. Тоді підприємець та інвестор у харчові технології Дейв Фрідберг зібрався з кількома...

Рибні консерви з жовтого гороху стали найкращою смаковою інновацією 2021 року

Альтернативні морепродукти будуть представлені у трьох типах продуктів: рибний салат, шматочки та спред.На їх розробку пішло більше року та...

Японські вчені надрукували яловичий стейк по $900 за півторасантиметровий шматок

Для культивованої яловичини створення стейка за складом і структурою скожим на справжній, все ще залишається проблемою.Професор Мічія Мацусакі з...

Гриль зі штучним інтелектом смажить ідеальний стейк за 2 хвилини

Гриль поєднує високотемпературне інфрачервоне приготування з системою штучного інтелекту (ШІ) під назвою NeuralFire. NeuralFire автоматизує весь процес приготування.За словами...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Ukraine Creates Its First Innovative Food Industry Park

The VOLIA industrial park unites three locations specializing in...

Каліфорнійці створять середовище з біомолекул для вирощування дешевого м’яса

Цей крок має на меті значно знизити витрати на...

Кулебяка для Кулібіна. Uniliver навчає сім’ї винаходити їжу з відходів

«Харчові відходи — це зростаюча гуманітарна та екологічна криза»,...

Українські підприємці варять під Львовом чорний камамбер та сир з білою пліснявою і ялівцем

Співзасновник сироварні – Ігор Рева, за професією стоматолог. Його...

Вибір редактора
В продовження теми