Європейські гіганти м’ясної галузі запустять хаб для виробників лабораторного м’яса

Європейські компанії Givaudan, Bühler та Migros, утворили новий хаб — The Cultured Food Innovation Hub у Кемптталі поблизу Цюріха (Швейцарія). Мета інноваційного простору — прискорити розвиток та проникнення на ринок продуктів клітинного сільського господарства.

Існує багато аргументів на користь масового культивування м’яса: відпадає необхідність забою тварин, застосування антибіотиків, відведення ферм під виробництво, які до того ж впливають на екологію.

The Cultured Food Innovation Hub почне діяльність наступного року

Інноваційний центр буде автономним підприємством, та повністю належатиме трійці компаній-засновників. Він буде розташованій у самому осередку інновацій та технологій.

Нові потужності нададуть можливості та знання для прискорення розвитку інших компаній у сфері вирощування м’яса, культивованої риби та морепродуктів. Також хаб охоплюватиме технології отримання білку методом точного бродіння.

Центр матиме лабораторію з розробки продуктів, обладнання для культивування біоферментації. Окрім того, The Cultured Food Innovation Hub повністю відповідатиме очікуванням споживачів щодо дотримання принципів стійкого та екологічного виробнитцва.

Bühler привнесе в новий хаб провідні галузеві рішення, які використовуються у розширенні та виробництві тисяч харчових продуктів по всьому світу. Givaudan —  багатовіковий досвід та знання у всіх аспектах смаку, включаючи всі види м’ясних альтернатив та глибокий досвід у біотехнології. Migros — компетенції у взаємодії з клієнтами та розвитку ринку.

«Об’єднані зусилля дозволяють продовжити наш шлях до більш стійкої системи харчування», — прокоментував Ян Робертс, головний директор з технологій компанії Bühler.

Нагадаємо, раніше інші європейські компанії об’єдналися для здешевлення виробництва альтернативних морепродуктів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Першовідкривач альтернативного м’яса створив яловичину четвертого покоління — із авокадо

Інноваційне рослинне м’ясо складається з олії авокадо, має знижений вміст насичених жирів, натрію та підвищену кількість білка, а також...

ТОП-33 цікавих фактів про харчові продукти

Фісташки – це фрукти Саме так, фрукти, а не горіхи. Фісташка – це кістянка (лат. drúpa), така ж, наприклад, як...

Доісторичне печиво: Виробник сумішей для випічки створив лінійку старовинного харчування

Продукти, натхненні аюрведичними принципами, є органічними та не містять молочних продуктів, глютену, рафінованого цукру, борошна, добавок та консервантів. Кожна з...

Сто грамів для Вертера. Робот-баріста з комп’ютерним зором уже здатний замінити людину

Роботів-баристів зараз не бракує. Свої розробки виводять на ринок Cafe X, Costa Coffee (раніше — Briggo), Truebird, Crown Coffee,...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Країна, що п’є найбільше кави на душу населення, виростила її в біореакторі

Процес полягає у виробництві недиференційованих кавових клітин (біомаси) у...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в...

Без диму: сімейний стартап створив кремове морозиво з конопель

Згідно даних Інституту Здорової Їжі та Асоціації виробників рослинних...

Німці розширяють вирощування лабораторної риби і планують зробити її масовим продуктом

«Компанія оптимізує свої клітинні лінії для омега-3, вмісту жирів...

Штучний інтелект розробив формулу лабораторного какао. Ціни б’ють рекорди.

Ізраїльський стартап Celleste Bio працює над створенням клітинного какао,...

Вибір редактора
В продовження теми