Британські дизайнери виготовили перший у світі предмет меблів з кави

Лондонський будинок креативного дизайну Joy Resolve презентував журнальний столик — перший у світі предмет меблів, виготовлений із переробленої кави.

Для розробки журнального столика засновник і креативний директор Joy Resolve Джошуа Ренуф співпрацював з компанією з утилізації відходів Smile Plastics.

Відпрацьовану кавову гущу збирають з обжарювальних заводів Лондона та місцевих кафе, очищають, обробляють та поєднують з переробленою пластиковою упаковкою.

Далі формують диски, товщиною 20 мм, які зовнішньо схожі на розкішний бронзовий камінь.

Сучасного мінімалістичного дизайну додає бронзова скляна «накладка» квадратної форми, встановлена на поверхні суцільної кавовмісної стільниці.

Використання відпрацьованої кави як будівельного матеріалу, орієнтованого на дизайнерські рішення продовжує загальну тему всього асортименту бренду.

Щороку у світі заварюється понад 9 млн тонн меленої кави в результаті близько 18 млн тонн відпрацьованої кавової гущі йдуть у відходи, які виділяють у навколишнє середовище метан.

Цей газ у 34 рази більш шкідливий ніж СО2, тому вторинне використання кавових відходів наразі є кліматично обгрунтованим.

Ідея експерименту поєднати високоякісні матеріали із вторинних відходів від Smile Plastics з дизайнерською ідеологією Joy Resolve дозволила створити унікальний предмет меблів, що розширює можливості сталого дизайну за допомогою сучасних технологій.

Продовжуючи тему боротьби з масштабними об’ємами відходів кав’ярень, нагадаємо, що на Kickstarter триває кампанія по збору фінансування для першого у світі годинника з кави.

Джерело: Arcade

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найбільша сімейна агрокомпанія світу інвестує у рослинний 3D-бекон

Загалом ідеться про інвестиційний раунд у $2,5 млн. Яка сума фінансування залучена саме від Cargill, стартап не уточнює.   Cocuus друкує...

Угандійські жінки створили замінник м’яса із найвонючіших плодів у світі

Насправді за використання джекфрута у створенні альтернативи м’ясу взялося вже чимало компаній – Jack & Annie, Upton’s Naturals, Karana,...

Zero waste lifestyle: що таке “нуль відходів”? Філософія безвідходного тренду

Останнім часом все частіше можна почути такий вираз, як zero waste lifestyle. Що він означає та чи вартий цей...

Індонезійські ферментовані коржі можна смажити як шашлик або котлети

Традиційна індонезійська страва — темпе — це веганське джерело протеїну, що не містить жиру, багатий на мікро- і макроелементи...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Україна стала світовим лідером з експорту замороженої малини, випередивши Польщу та Сербію

За даними EastFruit, у 2024 році експорт замороженої малини з України досяг рекордних 65 тисяч тонн, що на 34%...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Може вас зацікавити

Аромат землі та поту: українці готують унікальний сир у попелі

Це — оригінальна інтерпретація рецепта сиру «реблошон» у сучасному...

Генетично змінена соя виробляє казеїн та стане основою для моцарели

Стартап використає залучені кошти для комерціалізації своїх перших сирних...

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла...

Вибір редактора
В продовження теми