Британські дизайнери виготовили перший у світі предмет меблів з кави

Лондонський будинок креативного дизайну Joy Resolve презентував журнальний столик — перший у світі предмет меблів, виготовлений із переробленої кави.

Для розробки журнального столика засновник і креативний директор Joy Resolve Джошуа Ренуф співпрацював з компанією з утилізації відходів Smile Plastics.

Відпрацьовану кавову гущу збирають з обжарювальних заводів Лондона та місцевих кафе, очищають, обробляють та поєднують з переробленою пластиковою упаковкою.

Далі формують диски, товщиною 20 мм, які зовнішньо схожі на розкішний бронзовий камінь.

Сучасного мінімалістичного дизайну додає бронзова скляна «накладка» квадратної форми, встановлена на поверхні суцільної кавовмісної стільниці.

Використання відпрацьованої кави як будівельного матеріалу, орієнтованого на дизайнерські рішення продовжує загальну тему всього асортименту бренду.

Щороку у світі заварюється понад 9 млн тонн меленої кави в результаті близько 18 млн тонн відпрацьованої кавової гущі йдуть у відходи, які виділяють у навколишнє середовище метан.

Цей газ у 34 рази більш шкідливий ніж СО2, тому вторинне використання кавових відходів наразі є кліматично обгрунтованим.

Ідея експерименту поєднати високоякісні матеріали із вторинних відходів від Smile Plastics з дизайнерською ідеологією Joy Resolve дозволила створити унікальний предмет меблів, що розширює можливості сталого дизайну за допомогою сучасних технологій.

Продовжуючи тему боротьби з масштабними об’ємами відходів кав’ярень, нагадаємо, що на Kickstarter триває кампанія по збору фінансування для першого у світі годинника з кави.

Джерело: Arcade

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Наростили м’ясо. Інвестиції в альтернативний білок потроїлися всього за рік

«2020-й став роком прориву для альтернативних білків. Рекордні інвестиції надійшли у всі сегменти галузі», — говорить Керолайн Бушнелл, директор...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Компанія Ді Капріо планує запустити завод по вирощуванню лабораторних стейків

Aleph Farms переїхала до свого нового об’єкту площею 65 000 кв. футів, сигналізуючи про новий імпульс у сегменті м’яса...

Сила імені. Як українське морозиво «Рудь» підкорило світ

Н ині компанія, історія якої почалася задовго до незалежності України, стала провідним гравцем не тільки на внутрішньому, але й на...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Розробник, що виростив із гену мамонта доісторичне м’ясо, представляє інший унікальний продукт

Vow створює культивоване м’ясо із клітин рідкісних японських перепелів...

Ні луски, ні хвоста. Рослинна риба припливла до України

Зі стрімким ростом популярності продуктів на рослинній основі, споживачі...

Зелена енергія в харчовій промисловості: нові технології та тренди

Харчова промисловість відіграє важливу роль у глобальній економіці, але...

Українцям допоможуть перетворити ідеї інноваційної їжі на бізнес

Go To Business — програма, яка допоможе українцям розвивати...

Вибір редактора
В продовження теми