Мережа київських ресторанів годує личинками, ферментованими бобами та палючим том-ямом

Мережа ресторанів Міші й Даші Кацуріних, які раніше запустили кафе «Китайський Привіт», «В’єтнамский Привіт» і «Тайський Привіт», а тепер поповнилися і четвертим — «Японським Привітом», подає унікальні азійські страви, які готують носії тієї чи іншої культури.

Так, у «В’єтнамському Привіті» можна спробувати ферментовані боби. У «Китайському» — личинок.

Співвласник бренду Міша Кацурін розповідає, що вони намагаються не адаптовувати страви. Виключенням можуть стати хардкорно-гострі, які українці, в порівнянні з Таїландом, узагалі не можуть сприйняти.

Так, вони не подають м’якенький том-ям. «Наш том-ям нашим співгромадянам випалює все. Але він усе одно не настільки гострий, як у Таїланді», — говорить ресторатор.

Додає, що замість адаптувати, краще не візьмуть надто суперечливу страву в меню.

Приміром, раніше спробували запропонувати в Україні ларб зі свинячою кров’ю в «Тайському Привіті».

«Ми ввели його в меню, а тоді подивилися, що це too much», — додає Кацурін.

Тому кожну страву варто розглядати окремо.

«Фо на сніданок ще можна якось прийняти, для нас із похмілля це зайде. А от ферментований жовток як десерт — це вже інше», — говорить він

Власники також прагнуть до того, аби страви готували носії саме тої культури, яку представляє ресторан.

Гастрономічні традиції залежать від багатьох дрібниць, починаючи від того, за якої температури готують їжу.

«Якщо в Україні просто вмикають конфорку, то китаєць у процесі приготування страви може змінити інтенсивність вогню тричі. Навіть якщо це страва, яку готують три хвилини», — говорить Кацурін.

Нагадаємо, раніше власник онлайн-ресторану Smilefood Олександр Соколов розповідав про кайдзен, власну крипту та майбутнє ринку «‎темних кухонь»

Джерела: The Village, Китайський Привіт

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тайська компанія створила вишукану шинку із кореня лотоса

Шинку під брендом готової їжі Sun N Moon нещодавно продемонстрували на першій виставці THAIFEX-HOREC у столиці Таїланду.“Наша головна мета...

Виробник культивованого грудного молока зібрав $20 млн на комерціалізацію свого першого продукту

Раунд проводили спільно з Spark Capital та Siam Capital із додатковими інвестиціями від Primary Venture Partners, Plum Alley Investments,...

Мішленівський шеф-кухар готує еко-страви на двох лезах від старого млина

Обід у його ресторані Knystaforsen обійдеться у 2450 шведських крон на одну особу  (приблизно 10 тис. грн), і скоріше...

Швейцарські вчені виростили лабораторний шоколад у біореакторі

Вчені Цюріхського університету прикладних наук (ZHAW) створили шоколад, вирощений у лабораторії. Це перший відомий випадок, коли шоколад отримали безпосередньо з...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Датський виробник інгредієнтів створив нову культуру, яка підвищує солодкість молочних продуктів без цукру

«Діапазон Sweety є культурою термофільного стрептокока і лактобактерій, які...

Impossible Foods довів суму фінансування свого веганського м’ясного бренду до «неможливих» $2 млрд

Останнє вливання капіталу підняло загальний обсяг фінансування «неможливих» до...

Nestlé та ще 5 світових брендів роблять альтернативну рибу своїм флагманом

Сьогодні на ринок вийшли щонайменше 6 стартапів з усього...

Ізраїльський стартап зібрав третину мільярда на розширення виробництва лабораторного м’яса

Ізраїльська компанія Future Meat Technologies зібрала найбільшу у світі...

Компанія, яка познайомила українців з моцарелою, створила унікальний сир

Компанія не зупинила діяльність з початку повномасштабного вторгнення, і...

Вибір редактора
В продовження теми