Європейські компанії об’єднуються, щоб здешевити вирощування морепродуктів в лабораторії

Гігант з виробництва замороженої їжі Nomad Foods об’єднався з BlueNalu, що займається вирощуванням клітинних морепродуктів. Разом вони прагнуть зменшити виробничі витрати на лабораторні морепродукти та захопити свою частку на ринку океанічної риби в ЄС.

Здешевлення поживного середовища, яке займає основну частку собівартості альтернативного білку (від 50 до 90%), є метою обох компаній у прагненні майбутнього збільшення рентабельності.

Альтернативні морепродукти в ЄС зараз особливо на часі, адже серед європейців продовжує зростати попит на здорові продукти, отримані сталими методами виробництва.

До речі, угода між компанією з виробництва споживчих товарів Nomad Foods та компанією з вирощування клітин BlueNalu є першою в своєму роді в Європі.

«З запуском партнерства ми розпочали дослідження та аналіз ринку, аналіз розвитку регуляторних шляхів вирощування клітинних морепродуктів у Європі», — каже Стефан Дешімакер, генеральний директор Nomad Foods.

У своїй стратегії BlueNalu орієнтується на вирощування риби та морепродуктів, які зазвичай імпортуються, важко піддаються штучному вирощуванню чи містять високий рівень забрудненості хімічними речовинами.

У квітні минулого року BlueNalu також об’єднався з двома ключовими зацікавленими сторонами у азійському сегменті морепродуктах — Тайським союзом та корпорацією Mitsubishi — задля прискорення розвитку ринку культивованих замінників.

Окрім пошуку шляхів для зниження собівартості кінцевого продукту BlueNalu зараз зосередиться на наданні йому максимально м’ясоподібного смаку та текстури.

Компанія прагне, щоб її продукція була широко доступна в магазинах до 2025 року.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На відходах деревини вчені виростили їжу австралійських аборигенів

До комерційного виробництва цього альтернативного джерела білку ще далеко, але механізм виробництва перевірено.«Пошук альтернативних варіантів морепродуктів є важливим. Дикі...

Власник АВК про те, чому кондитерська компанія взялася за випуск рослинного м’яса

Компанія «АВК», один із трьох найбільших кондитерських брендів України, недавно відкрила для себе нову нішу, запустивши на ринок рослинне...

Принтер для напоїв друкує молекулярні коктейлі, пиво та вино з водопровідної води

Ідея молекулярного принтеру з’явилася наприкінці 2018 року. Тоді підприємець та інвестор у харчові технології Дейв Фрідберг зібрався з кількома...

Неможливе можливо: Impossible Foods готується до виходу на IPO з оцінкою в $10 млрд

Наступного року компанія проведе первинне публічне розміщення – традиційне або шляхом злиття зі спеціальною компанією типу SPAC.Таку інформацію розкрити...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Хліб з морських водоростей протидіє гіпертонії та містить багато білку

Технологія біологічної випічки Sea & Flour розрахована на виготовлення...

Литовці пакуватимуть їжу в нанокоробки, які поглинатимуть зайвий жир

На заміну картонним харчовим контейнерам, вкритим поліетиленовою плівкою, прийшла...

Вуличний фаст-фуд, водорості та гриби — їжа цього року. Дослідження.

Американські аналітики доходять висновку, що найкращі перспективи в поточних...

Макуха, смородина та агрус — на Дніпропетровщині створюють екологічне вино

Засновник виноробня – Геннадій Кузьмін, який має фермерське господарство,...

Швейцарський гігант замінив легендарні кавові капсули кульками з водоростей

Migros представив інноваційну систему приготування кави CoffeeB.Нова кавоварка, на...

Вибір редактора
В продовження теми