На відміну від існуючих технік 3D та екструзії, застосовуваних альт-м’ясними компаніями для зв’язування інгредієнтів у бажані волокнисті форми, технологія Alfred FoodTech дозволяє створювати суцільні тканиноподібні структури.
За допомогою методики цілісного текстурування альтернативного м’яса рослинного походження отримують цільні шматки, що імітують тваринне м’ясо з точки зору органолептичних властивостей.
Стартап використовує лише білок гороху та олію ріпаку, втім, зазначають Alfred FoodTech, вони можуть створювати більш складні композиції, включаючи клітинні інгредієнти для різноманітних харчових компаній.
Платформа дозволить швидко збільшити обсяги виробництва цільних шматків альт-м’яса, орієнтованого на масовий ринок.
Таке м’ясо можна нарізати, воно відтворює текстуру та аромат тваринного аналогу
Стартап планує створити невелике виробництво для обслуговування початкового попиту на ринку.
Генеральний директор компанії Ронні Рейнберг зазначив, що вихід на ринок цільних шматків рослинного м’яса сприятиме якісному переходу флекситаристів на стійкі альтернативи.
Наразі компанія вже випустила аналоги м’ясних делікатесів та курячих нагетсів.
А тим часом рослинне м’ясо Beyond Meat вже доступне до покупки в мережі супермаркетів «Сільпо».
Джерело: Food Ingredients First