Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Ізраїльський стартап розробив платформу для виготовлення цільних шматків м’яса з рослин

    Стартап Alfred FoodTech розробив універсальну платформу для виробництва цільних шматків м’яса на рослинній основі, які можна нарізати.

    На відміну від існуючих технік 3D та екструзії, застосовуваних альт-м’ясними компаніями для зв’язування інгредієнтів у бажані волокнисті форми, технологія Alfred FoodTech дозволяє створювати суцільні тканиноподібні структури.

    За допомогою методики цілісного текстурування альтернативного м’яса рослинного походження отримують цільні шматки, що імітують тваринне м’ясо з точки зору органолептичних властивостей.

    Стартап використовує лише білок гороху та олію ріпаку, втім, зазначають Alfred FoodTech, вони можуть створювати більш складні композиції, включаючи клітинні інгредієнти для різноманітних харчових компаній.

    Платформа дозволить швидко збільшити обсяги виробництва цільних шматків альт-м’яса, орієнтованого на масовий ринок.

    Таке м’ясо можна нарізати, воно відтворює текстуру та аромат тваринного аналогу

    Стартап планує створити невелике виробництво для обслуговування початкового попиту на ринку.

    Генеральний директор компанії Ронні Рейнберг зазначив, що вихід на ринок цільних шматків рослинного м’яса сприятиме якісному переходу флекситаристів на стійкі альтернативи.

    Наразі компанія вже випустила аналоги м’ясних делікатесів та курячих нагетсів.

    А тим часом рослинне м’ясо Beyond Meat вже доступне до покупки в мережі супермаркетів «Сільпо».

    Джерело: Food Ingredients First

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Лідер інноваційної етноботаніки створив їстівний порошок із коноплі, що не впливає на психіку

    «Значні дослідження чітко показують, що КБР може допомогти зменшити біль, тривогу та запалення. Крім того, він є високопереносимим, не...

    За наступні сім років ринок веганського масла виросте до $3 млрд. Дослідження

    За дослідженням ResearchAndMarkets, ринок веганського вершкового масла очікує значний підйом протягом 2023-2030 рр. Продукт стане більш доступним у супермаркетах...

    KFC поклала в бургери рослинну курятину. Але не для веганів

    Мережа ресторанів швидкого харчування KFC анонсувала запуск продажів у Сінгапурі Zero Chicken Burger – бургерів з рослинною «курятиною».Новинка на обмежений...

    ЄС визнав безпечними рослинні яйця компанії, що першою у світі почала продавати культивоване м’ясо

    Очікується, що це дозволить американській компанії вивести свій продукт на ринок Європи уже в середині 2022 році, як тільки...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Стравою 2023 року стануть хліб та макарони зі знежирених домашніх цвіркунів

    Держави-члени Європейського Союзу дали “зелене світло” проекту імплементаційних постанов...

    Гриль зі штучним інтелектом смажить ідеальний стейк за 2 хвилини

    Гриль поєднує високотемпературне інфрачервоне приготування з системою штучного інтелекту...

    Вибір редактора
    В продовження теми