У фінансуванні взяли участь Elevat3 Capital та Lowercarbon Capital під керівництвом EQT Ventures.
Окрім прискорення комерційного виробництва та розширення наукової групи, Formo планує наповнити портфоліо своєї продукції асортиментом європейських молочних страв, включаючи моцареллу та рікотту, розроблених спільно з майстрами-ремісниками.
Сироварня використовує техніку точного бродіння для створення сиру без тварин з ідентичними тваринними білками
«Подібно до варіння пива, але замість алкоголю наші мікроорганізми виробляють молочні білки», — пояснюють Formo.
Процес полягає у ДНК-кодуванні мікроорганізмів для отримання казеїну та сироватки.
Далі молочний білок поєднують з рослинними жирами, вуглеводами та сіллю, щоб створити концентрат, який є основою для майбутнього сиру.
Сири Formo мають такий же смак, консистенцію та функціональні властивості, як і традиційні, проте, вони більш екологічно сприятливі.
«На початку цього року ми поставили амбітну ціль замінити 10% молочних продуктів у Європі до 2030 року на створені методом точного бродіння. Завдяки новим інвестиціям ця мета як ніколи близько», — заявляють у компанії.
$50 млн — це найбільша на сьогоднішній день інвестиція в рамках серії А в Європі в області харчових технологій.
Нагадаємо, нещодавно Formo провели «перше у світі дослідження щодо схвалення споживачами молочних продуктів точного бродіння» та встановили, що 71% споживачів готові купувати сир нетваринного походження.