Харчовий стартап, що отримав найбільшу інвестицію, замінить 10% сиру в Європі на нетваринний

Компанія з виробництва сиру без тварин Formo зібрала $50 млн у рамках серії А, які використає на будівництво пілотного заводу.

У фінансуванні взяли участь Elevat3 Capital та Lowercarbon Capital під керівництвом EQT Ventures.

Окрім прискорення комерційного виробництва та розширення наукової групи, Formo планує наповнити портфоліо своєї продукції асортиментом європейських молочних страв, включаючи моцареллу та рікотту, розроблених спільно з майстрами-ремісниками.

Команда проєкту

Сироварня використовує техніку точного бродіння для створення сиру без тварин з ідентичними тваринними білками

«Подібно до варіння пива, але замість алкоголю наші мікроорганізми виробляють молочні білки», — пояснюють Formo.  

Процес полягає у ДНК-кодуванні мікроорганізмів для отримання казеїну та сироватки.

Далі молочний білок поєднують з рослинними жирами, вуглеводами та сіллю, щоб створити концентрат, який є основою для майбутнього сиру.

Сири Formo мають такий же смак, консистенцію та функціональні властивості, як і традиційні, проте, вони більш екологічно сприятливі.

«На початку цього року ми поставили амбітну ціль замінити 10% молочних продуктів у Європі до 2030 року на створені методом точного бродіння. Завдяки новим інвестиціям ця мета як ніколи близько», — заявляють у компанії.

$50 млн — це найбільша на сьогоднішній день інвестиція в рамках серії А в Європі в області харчових технологій.

Нагадаємо, нещодавно Formo провели «перше у світі дослідження щодо схвалення споживачами молочних продуктів точного бродіння» та встановили, що 71% споживачів готові купувати сир нетваринного походження.

Джерело: The Spoon, Formo

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Кавовий гігант випускатиме мед, створений бджолами, які й запилюють каву

Лінійка під назвою Nespresso Bloom включає продукти на основі меду, такі як Coffee Blossom Honey та Coffee Blossom Honey...

Стартап залучив 10 млн євро для виробництва “паперового” молока

Veganz використає капітал для оптимізації та автоматизації своїх виробничих процесів, та збільшення потужності виробництва Mililk у п'ять разів.  Нинішня версія...

Дефіцит морепродуктів закриють рослинні креветки, друковані кальмари та краби із пробірки

Проте пропозиція не зростає такими ж темпами. Кількість морепродуктів, виловлених у дикій природі, залишилася незмінною, а понад 85% світового...

М’ясний гігант побудує завод з переробки комах на білки та жири

Tyson Foods купує міноритарну частку в компанії. Фінансові деталі угоди не розголошуються.Разом з Protix м’ясний гігант побудує в США...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

Може вас зацікавити

В Ізраїлі представили перший в світі стейк рибай на основі клітин, надрукований на 3D принтері

Технологія 3D-біодруку Aleph Farms поєднує в собі культивування клітин...

Найбільший у світі переробник м’яса вирощуватиме лабораторну свинину в Іспанії

Компанія оголосила про плани щодо придбання BioTech Foods, іспанського...

Вибір редактора
В продовження теми