Харчовий стартап, що отримав найбільшу інвестицію, замінить 10% сиру в Європі на нетваринний

Компанія з виробництва сиру без тварин Formo зібрала $50 млн у рамках серії А, які використає на будівництво пілотного заводу.

У фінансуванні взяли участь Elevat3 Capital та Lowercarbon Capital під керівництвом EQT Ventures.

Окрім прискорення комерційного виробництва та розширення наукової групи, Formo планує наповнити портфоліо своєї продукції асортиментом європейських молочних страв, включаючи моцареллу та рікотту, розроблених спільно з майстрами-ремісниками.

Команда проєкту

Сироварня використовує техніку точного бродіння для створення сиру без тварин з ідентичними тваринними білками

«Подібно до варіння пива, але замість алкоголю наші мікроорганізми виробляють молочні білки», — пояснюють Formo.  

Процес полягає у ДНК-кодуванні мікроорганізмів для отримання казеїну та сироватки.

Далі молочний білок поєднують з рослинними жирами, вуглеводами та сіллю, щоб створити концентрат, який є основою для майбутнього сиру.

Сири Formo мають такий же смак, консистенцію та функціональні властивості, як і традиційні, проте, вони більш екологічно сприятливі.

«На початку цього року ми поставили амбітну ціль замінити 10% молочних продуктів у Європі до 2030 року на створені методом точного бродіння. Завдяки новим інвестиціям ця мета як ніколи близько», — заявляють у компанії.

$50 млн — це найбільша на сьогоднішній день інвестиція в рамках серії А в Європі в області харчових технологій.

Нагадаємо, нещодавно Formo провели «перше у світі дослідження щодо схвалення споживачами молочних продуктів точного бродіння» та встановили, що 71% споживачів готові купувати сир нетваринного походження.

Джерело: The Spoon, Formo

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вінницький медобар приборкав бджіл, і тепер створює унікальні медово-ягідні пасти

Вінничани створюють солодкі десерти, поєднуючи натуральні інгредієнти з медом із власної пасіки.Стартап починав, маючи багаж теоретичних знать про пасіку,...

Закарпатські ресторатори варять вареники з чорнилами каракатиці та маринують у меді сир

Таким чином вони прагнуть, щоб відвідувачі поверталися знову і знову, і замовляти саме унікальні страви з місцевим продуктом.«Овеча бриндзя...

Вчені надрукували із борошна найтонші спагеті у світі. Вони загоюватимуть рани.

Спосіб виготовлення рекордно тонких нановолокон дослідники з Університетського коледжу Лондона описали у дослідженні, опублікованому в Nanoscale Advances. Нановолокна — це...

Відштовхує воду та бруд – в Австралії винайшли інноваційний біопластик для пакування

Мехран Гасемлу, науковець PhD RMIT та провідний автор дослідження, опублікованого в Science of the Total Environment​, говорить, що новий...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Інноваційний холодильник знищує бактерії, щоб подовжити термін зберігання їжі

Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.Розумна система...

Ізраїльський стартап зібрав третину мільярда на розширення виробництва лабораторного м’яса

Ізраїльська компанія Future Meat Technologies зібрала найбільшу у світі...

Пол Маккартні допоміг зібрати виробнику веганської курятини рекордні $100 млн інвестицій

У раунді взяли участь вже існуючі інвестори та нові,...

На Житомирщині варять авторський сир з бузиною, медом та аджикою

Крафтове виробництво у селі Великий Браталів Любарської громади заснував...

“Морозиво майбутнього” створили за технологією корму для тварин. Зараз його продають по 70 млн порцій на рік

Окрім розважальних закладів, спортивних заходів, парків розваг “морозиво майбутнього”,...

Вибір редактора
В продовження теми