Рибні міхури для освітлення пива пропонують замінити печерицями. Задля веганів

Далеко не все пиво є веганським — деякі бренди використовують у процесі пивоваріння фільтратори тваринного походження.

Освітлення пива є важливою частиною технологічного процесу. Для цього до нефільтрованого напою додають агенти для видалення дріжджів та пивного білку (саме вони є причиною помутніння).

Вирішення проблеми знайшов стартап Chinova Bioworks. У співпраці з інноваційним відділом Collège Communautaire du Nouveau Brunswick (CCNB), що знаходиться у канадській провінції Нью-Брансвік, вони досліджують використання перероблених білих печериць як агента для освітлення пива у промислових масштабах. 

Співзасновники Chinova Наташа Дхаягуде та Девід Браун

Якщо зараз задля очищення пива використовують рибні плавальні міхури, желатин, гліцерин, казеїн чи пенсин (його отримують із шлункових ферментів свиней), хітин ракоподібних чи комашиний кармін, то Chiber планує обійтися грибними волокнами. 

Для отримання свого флагманського продукту, який заодно працює як веганський консервант, Chiber використовує залишки ніжок грибів, які в іншому випадку пішли б у відходи.

«Алкогольні напої, особливо пиво, страждають від використання інгредієнтів тваринного походження та синтетичних речовин. Ми вважаємо, що тут Chiber може зробити великий прорив», — прокоментував Девід Браун, співзасновник та головний операційний директор стартапу.

Ранні тести показують, що фільтратор Chiber працює приблизно у 8 разів швидше, коли справа доходить до відстоювання дріжджів на стадії після ферментування, і навіть потенційно може подовжити термін зберігання пива.

Зараз стартап активно шукає партнерів для тестування продукту. Плани виходу на ринок — перший квартал 2022 року. 

Нагадаємо, раніше вчені створили пиво з кавових відходів.

Джерела: Chinova Bioworks, Green Queen

Natasha Dhayagude from Chinova Bioworks from Natural Products Canada on Vimeo.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Для людей, що шукають додаткової енергії, фіни створили каву з грибами

В основі кави — якісна органічна арабіка, вирощена в Гондурасі, гриби Чага та гриби Левова Грива.Два нових види кави...

Німці створили із картоплі низькокалорійний попкорн для собак

Цей снек вперше з’явився в адвент-календарі компанії у 2023 році, і після позитивних відгуків клієнтів VEGDOG вирішила зробити його...

Вчені перетворили звичайні гази на їжу, поживнішу за яловичину

Дослідники з Університету Тюбінгена в Німеччині розробили процес, у якому використовуються вуглекислий газ, кисень і водень для вирощування дріжджів...

До останньої краплі: стартап з виробництва «чайних бомбочок» отримав $5 млн інвестицій

Загалом обсяг залучених інвестицій від старту проєкту становить $8,4 млн.Зібрані кошти допоможуть Tea Drops розширитися від поточної моделі прямої...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Українські жінки можуть отримати до 1,3 млн грн на крафтове виробництво їжі

На відновлення бізнесу, розширення виробництва товарів та послуг, розвиток...

Вчені створили хліб з «невидимими волокнами», який покращує самопочуття

Так з’явився FiberX – функціональне волокно без смаку, яке...

Штучний інтелект слідкує за свіжістю готових обідів та вивчає харчову поведінку споживачів

Компанія співпрацює з сертифікованими комерційними кухнями, щоб приготувати та...

Алкоголь, протеїн та гриби, які паралізують комах — на ринку з’явився еволюційний сік майбутнього

Еволюційний алкогольний сік Build містить біоідентичний яєчний білок The...

Вибір редактора
В продовження теми