Рибні міхури для освітлення пива пропонують замінити печерицями. Задля веганів

Далеко не все пиво є веганським — деякі бренди використовують у процесі пивоваріння фільтратори тваринного походження.

Освітлення пива є важливою частиною технологічного процесу. Для цього до нефільтрованого напою додають агенти для видалення дріжджів та пивного білку (саме вони є причиною помутніння).

Вирішення проблеми знайшов стартап Chinova Bioworks. У співпраці з інноваційним відділом Collège Communautaire du Nouveau Brunswick (CCNB), що знаходиться у канадській провінції Нью-Брансвік, вони досліджують використання перероблених білих печериць як агента для освітлення пива у промислових масштабах. 

Співзасновники Chinova Наташа Дхаягуде та Девід Браун

Якщо зараз задля очищення пива використовують рибні плавальні міхури, желатин, гліцерин, казеїн чи пенсин (його отримують із шлункових ферментів свиней), хітин ракоподібних чи комашиний кармін, то Chiber планує обійтися грибними волокнами. 

Для отримання свого флагманського продукту, який заодно працює як веганський консервант, Chiber використовує залишки ніжок грибів, які в іншому випадку пішли б у відходи.

«Алкогольні напої, особливо пиво, страждають від використання інгредієнтів тваринного походження та синтетичних речовин. Ми вважаємо, що тут Chiber може зробити великий прорив», — прокоментував Девід Браун, співзасновник та головний операційний директор стартапу.

Ранні тести показують, що фільтратор Chiber працює приблизно у 8 разів швидше, коли справа доходить до відстоювання дріжджів на стадії після ферментування, і навіть потенційно може подовжити термін зберігання пива.

Зараз стартап активно шукає партнерів для тестування продукту. Плани виходу на ринок — перший квартал 2022 року. 

Нагадаємо, раніше вчені створили пиво з кавових відходів.

Джерела: Chinova Bioworks, Green Queen

Natasha Dhayagude from Chinova Bioworks from Natural Products Canada on Vimeo.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Україна створює перший індустріальний парк для новітньої харчової промисловості

Індустріальний парк VOLIA об’єднуватиме  три локації, які спеціалізуватимуться на окремих етапах виробництва та просування продуктів його резидентів.У Вінниці буде...

Білком для астронавтів стануть тютюнові шкідники

«Є багато цікавих джерел клітин для вирощування їжі, які, по суті, недостатньо використовуються, недостатньо вивчені та з великим потенціалом,...

Найцікавіші новинки серед веганських продуктів на світовому ринку

Рослинне харчування постійно набуває популярності — про це свідчить дослідження, опубліковане проєктом Smart Protein у партнерстві з ProVeg International,...

Виробник грудного молока створив за гроші Coca-Cola перший у світі клітинний йогурт

Цього разу Wilk представила перший у світі йогурт, виготовлений із клітинних культур Зовнішні лабораторії підтверджують, що йогурт Wilk відповідає всім...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

Шоколад із квасолі та риба із водоростей: ЄС підтримає 50 інноваційних харчових стартапів

На участь в акселераторі подало заявки п’ять сотень компаній,...

Британський уряд та ресторатори шукають веганську заміну фуа-гра. Вона буде з грибів та горіхів

Це стає особливо актуальним напередодні майбутньої заборони на делікатес,...

Вибір редактора
В продовження теми