П’ятірка найбільших у світі компаній тваринницької галузі, включаючи JBS, Tyson, Cargill, Dairy Farmers of America і Fonterra, створюють більші викиди, ніж нафтові гіганти такі як Shell, BP або ExxonMobil.
Якщо не зміниться тенденція споживання, прогнозується, що виробництво м’яса зросте на 40 млн тон і досягне досягне 366 млн тон на рік до 2029 р. Це матиме руйнівні наслідки для довкілля, вважають аналітики.
За даними Meat Atlas, харчовий сектор продукує близько 21-37% викидів парникових газів, з них лише від ферм походить 57%
У звіті також йдеться про те, що варто стримувати фінансування нестійкого тваринництва на законодавчому рівні.
Так, між 2015 та 2020 роками м’ясо-молочна світова галузь отримала підтримку у розмірі понад $478 млрд від більш ніж 2500 інвесторів переважно з США та Європи.
У липні природоохоронна організація Джейн Гудолл та 60 провідних вчених звернулись до Європейської Комісії з проханням про припинення фінансування реклами м’яса та молочних продуктів.
Опитування, оприлюднене в Meat Atlas 2021 також показує, що 70% німців готові платити за м’ясо більше за умови докорінних змін у виробництві, а переважна більшість – понад 80% – вважають, що зміни у сталому харчуванні повинні встановлюватись політиками в обов’язковому порядку.
Нагадаємо, що британці розробили схему маркування екологічного впливу їжі для закладів громадського харчування та підприємств.
Джерело: Green Queen