Ізраїльтяни розробили «м’ясний» горох, і прагнуть підкорити ринок рослинної їжі

Ізраїльський виробник насіння Equinom та британська альт-м’ясна рослинна компанія Meatless Farm оголосили про співпрацю з метою створення високобілкових інгредієнтів з жовтого гороху.

Зокрема, підрозділ інгредієнтів компанії Meatless Farm буде співпрацювати Equinom для комерціалізації «нових інгредієнтів» з використанням удосконалених сортів жовтого гороху, над якими виробник насіння працював з 2015 року.

Згідно досліджень аналітиків, інгредієнти білка жовтого гороху матимуть щорічний приріст у розмірі 7,1% та сягнуть близько $1,5 млрд до 2030 року.

Equinom сподівається «зірвати» ринок жовтого гороху, представивши удосконалений “м’ясний” сорт, який не піддавався ГМ.

Для розробки останнього насіннєва компанія використовувала власні платформи, включаючи алгоритми геномної оптимізації, ШІ, обчислювальні та традиційні методи селекції.

Ізраїльтянам вдалося збільшити вміст білка у своїх сортах гороху на 30%, що майже на 50% більше, ніж у решти сортів, існуючих на ринку.

Очікується, що використання нового білкового концентрату Meatless Farm’s у рослинному м’ясі, включаючи фарш, курятину, ковбаси та котлети для бургерів, забезпечить останній додатковий екологічний прибуток.

«Нові інгредієнти» не лише знизять вуглецевий слід рослинного м’яса, а й сприятимуть сталому розвитку альт-м’ясної компанії у її прагненнях до нульових викидів.

Пізніше цього року Equinom поставить свій перший обмежений тираж горохового концентрату «провідним виробникам продуктів харчування», зазначили у компанії.

Аналітики прогнозують, що до 2040 року рослинне м’ясо складатиме четверть від загальної кількості споживаного.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Торговий партнер України відкрив першу цвіркунову ферму. Комах смажать та мелють на борошно

У супроводі гучного цвірінькання тони комах на своїй фермі, Гапаров розповідає, що натхненням для нього стали численні статті в...

Найбільша мережа кав’ярень пропустила через шлунки хробаків 3 тони кавової гущі

У співпраці з компаніями Veolia та Wormganix, які спеціалізуються на управлінні ресурсами та виробництві вермікомпосту, мережа кав'ярень тестує використання...

Британський стартап створив багаторазову пляшку з сировини, яка раніше росла тільки у тропіках

Пляшка для води Bottle Up виготовляється з цукрової тростини, що потребує менше води та енергії, ніж виготовлення пляшки зі...

Гіоргі Іукурідзе, SHABO: «Продажі у нашому онлайн-магазині у 2020 році виросли в 100 разів»

Ще 17 років тому його родина поставила собі за мету зробити так, аби про Україну говорили, як про винну...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Два європейські проєкти з’ясували, як вирощувати м’ясо в космосі

Команди складаються з німецької компанії Yuri та Reutlingen University,...

Портативна пляшка для газування води зібрала на Kickstarter потрійний об’єм інвестицій

SPARK+ складається з резервуара для води, портативної камери для...

Відхідна молитва: Fancypants Baking запустила лінійку печива з відходів

Печиво випускається у трьох смаках: окара з шоколадною стружкою,...

Інноваційні рослинні яйця можна варити та смажити — виглядають як звичайні

Ці продукти можна використовувати для смаження, випічки та приготування...

Ловля на личинок. У Європі дозволили вживати в їжу жовтого мучнистого черв’яка

Рішення базувалось на заявці, поданій французьким виробником комах Agronutris,...

Вибір редактора
В продовження теми