Ізраїльтяни розробили «м’ясний» горох, і прагнуть підкорити ринок рослинної їжі

Ізраїльський виробник насіння Equinom та британська альт-м’ясна рослинна компанія Meatless Farm оголосили про співпрацю з метою створення високобілкових інгредієнтів з жовтого гороху.

spot_img

Зокрема, підрозділ інгредієнтів компанії Meatless Farm буде співпрацювати Equinom для комерціалізації «нових інгредієнтів» з використанням удосконалених сортів жовтого гороху, над якими виробник насіння працював з 2015 року.

Згідно досліджень аналітиків, інгредієнти білка жовтого гороху матимуть щорічний приріст у розмірі 7,1% та сягнуть близько $1,5 млрд до 2030 року.

Equinom сподівається «зірвати» ринок жовтого гороху, представивши удосконалений “м’ясний” сорт, який не піддавався ГМ.

Для розробки останнього насіннєва компанія використовувала власні платформи, включаючи алгоритми геномної оптимізації, ШІ, обчислювальні та традиційні методи селекції.

Ізраїльтянам вдалося збільшити вміст білка у своїх сортах гороху на 30%, що майже на 50% більше, ніж у решти сортів, існуючих на ринку.

Очікується, що використання нового білкового концентрату Meatless Farm’s у рослинному м’ясі, включаючи фарш, курятину, ковбаси та котлети для бургерів, забезпечить останній додатковий екологічний прибуток.

«Нові інгредієнти» не лише знизять вуглецевий слід рослинного м’яса, а й сприятимуть сталому розвитку альт-м’ясної компанії у її прагненнях до нульових викидів.

Пізніше цього року Equinom поставить свій перший обмежений тираж горохового концентрату «провідним виробникам продуктів харчування», зазначили у компанії.

Аналітики прогнозують, що до 2040 року рослинне м’ясо складатиме четверть від загальної кількості споживаного.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Bolt Food розширюється на Харків та дає безкоштовну доставку в честь запуску

В компанії зазначають, що прагнуть покрити сервісом якомога більше міст України.Сервіс Bolt Food ― це послуга швидкої та доступної...

В Європі створять велику мережу комашиних ферм на штучному інтелекті

Завдяки фінансуванню компанія створить велику міжнародну мережу комахоферм.Заснована у 2017 році, Nasekomo є біотехнологічною компанією, яка займається розведенням комах....

На відновлення постраждалого від війни бізнесу можна отримати 100 тис. грн

Програму грантової допомоги запустила міжнародна організація Save the Children у співпраці з Центром Підтримки Бізнесу та Економічного Розвитку.Завдяки програмі...

Тренди ресторанного бізнесу: ТОП трендів 2022 року

Незважаючи на те, яким важким минулий рік став для ресторанної галузі, у 2021 році відкрилося безліч нових закладів; а...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

Американський стартап розробив «грибне м’ясо», яке можна буде купити уже в 2022 році

Компанія Meati розробила цільне м'ясо з ферментованого міцелію, структуроване...

В Ізраїлі представили перший в світі стейк рибай на основі клітин, надрукований на 3D принтері

Технологія 3D-біодруку Aleph Farms поєднує в собі культивування клітин...

Вибір редактора
В продовження теми