Китайський гігант першим розлив молоко та йогурти в упаковку з переробленої смоли

Китайська молочна компанія Mengniu стала першою у харчовій промисловості, що почала використовувати термоусадочну плівку з переробленої смоли для вторинної упаковки молочних продуктів.

Молочний гігант Mengniu, що виготовляє йогурти та кисломолочні продукти розпочав співпрацю з фірмою Dow, котра займається дослідженням матеріалів для створення вторинної упаковки з переробленого пластику.

Такий підхід дозволить зменшити вплив пластику на навколишнє середовище в рамках зобов’язань щодо сталого розвитку

Dow використовує побутові пластикові відходи, зібрані у партнерів з вторинної переробки, таких як молоко, вода, пляшки з соку та утилізована гнучка плівка.

Далі з цих відходів виготовляють перероблені смоли (ПЛР), які включають в основний шар термоусадочної плівки.

Така плівка коштує дещо дорожче за традиційну, оскільки зі слів виробників, існує «більше елементів супутніх витрат» та підлягає вторинній переробці.

Використання ПЛР-смоли для пакування сприяє скороченню пластикових відходів та зменшенню вуглецевого сліду на 25%.

Наразі Mengniu використовує термоусадочну плівку з ПЛР як вторинну упаковку

Тобто застосовують не для виготовлення пляшки чи контейнера, які безпосередньо контактують з продуктами харчування, а для створення пакування, що утримує пляшки разом.

Серед найближчих планів Mengniu — видалити повністю пластик з упаковки та оптимізувати дизайн.

Нагадаємо, що німці створили стійку, екологічно чисту упаковку з відходів попкорну, що підлягає вторинній переробці.

Джерело: Food Navigator-Asia

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Нідерландська селекційна компанія створила огірки, які можна смажити

Після приготування огірки лишаються твердим і хрустким Розробник стверджує, що новий продукт дасть західним споживачам абсолютно нове відчуття смаку. Адже...

Стартап отримав 6 млн євро на завод, який вироблятиме харчову олію із тирси

Інвесторами стали Voima Ventures, 2C Ventures, Nordic Foodtech VC, а також фонд SmartCap Green Fund, підтриманий Естонією та ЄС.Äio...

Макаронні монстри: науковці розробили 3D-макарони, які набувають об’єму під час варіння

Технологія «канавок» або «механізм морфінгу» передбачає створення плоских макаронних виробів, поверхня яких має геометричні відступи та під час гідратації...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Львівська ферма створює із молока буйволів вишуканий сир без лактози

Буйволиний сир з трюфелем виробник радить смакувати з келихом...

Клімат-контроль: кожна коробка крекерів видаляє парникові гази з повітря

Крекери виготовляються із вівса з чотирма різними смаками У компанії...

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з...

Сухе пиво — американці створили інноваційну приправу, яка підкорює ринок

"Так само, як New Belgium Brewing робить пиво світового...

Міжнародна компанія виготовлятиме в Україні унікальне вино з власним генетичним кодом

Виготовляти крафтове вино в Одеській області буде українська Big...

Вибір редактора
В продовження теми