Китайський гігант першим розлив молоко та йогурти в упаковку з переробленої смоли

Китайська молочна компанія Mengniu стала першою у харчовій промисловості, що почала використовувати термоусадочну плівку з переробленої смоли для вторинної упаковки молочних продуктів.

Молочний гігант Mengniu, що виготовляє йогурти та кисломолочні продукти розпочав співпрацю з фірмою Dow, котра займається дослідженням матеріалів для створення вторинної упаковки з переробленого пластику.

Такий підхід дозволить зменшити вплив пластику на навколишнє середовище в рамках зобов’язань щодо сталого розвитку

Dow використовує побутові пластикові відходи, зібрані у партнерів з вторинної переробки, таких як молоко, вода, пляшки з соку та утилізована гнучка плівка.

Далі з цих відходів виготовляють перероблені смоли (ПЛР), які включають в основний шар термоусадочної плівки.

Така плівка коштує дещо дорожче за традиційну, оскільки зі слів виробників, існує «більше елементів супутніх витрат» та підлягає вторинній переробці.

Використання ПЛР-смоли для пакування сприяє скороченню пластикових відходів та зменшенню вуглецевого сліду на 25%.

Наразі Mengniu використовує термоусадочну плівку з ПЛР як вторинну упаковку

Тобто застосовують не для виготовлення пляшки чи контейнера, які безпосередньо контактують з продуктами харчування, а для створення пакування, що утримує пляшки разом.

Серед найближчих планів Mengniu — видалити повністю пластик з упаковки та оптимізувати дизайн.

Нагадаємо, що німці створили стійку, екологічно чисту упаковку з відходів попкорну, що підлягає вторинній переробці.

Джерело: Food Navigator-Asia

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

П’ятірка м’ясо-молочних компаній псує атмосферу більше, ніж нафтові гіганти. Дослідження

П’ятірка найбільших у світі компаній тваринницької галузі, включаючи JBS, Tyson, Cargill, Dairy Farmers of America і Fonterra, створюють більші...

Часник без запаху — ліванська компанія отримала премію за кращий продукт 2021 року

Ліванська компанія Garlidoux перетворила звичайний часник на часник без запаху. Для цього зібрану вручну сировину піддали ферментації та перетворили...

Качки на равликах та моллюски у вершковому паприкаші. Львівська ферма вирощує та готує унікальну їжу

«Західний равлик» - це родинна ферма Ірини та Івана Юськевичів, що з 2017 року активно займаються вирощуванням і розведенням...

Сімейна пивоварня з великою історією запустила пиво із макаронів

Цього місяця на полицях магазинів з'являться Pale Ale (4.7% abv), IPA (5.0% abv) та Vienna Lager (4.2% abv), які...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Метеорит на пательні. Пробну партію котлет із грибного білка розкупили за лічені години

Обмежений пакет, вартість якого становить $14,99, плюс – доставка,...

Українська компанія пакує сир у стіки та змішує з червоною ікрою

Сир створено спеціально як снек до ранкової кави, і...

Вирощений у лабораторії блакитний тунець потрапить в тисячі ресторанів Японії, Кореї та Гонконгу

Стартап займається вирощуванням клітинних морепродуктів для суші – блакитного...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені...

Щотижня людство вирощує 3 кг лабораторного м’яса, скоро потужності значно зростуть

Там уже встановлена пара блискучих сталевих біореакторів об’ємом 6000...

Вибір редактора
В продовження теми