У ковбасі майбутнього м’ясо замінять на цвіркунів. Продати допоможе маркетинг

Порошок із цвіркунів може стати інгредієнтом для деяких альтернативних м'ясних продуктів, приміром, ковбаси. Також з нього можна створювати протеїнові коктейлі, чипси та екструдовані закуски.

Про це розповідає Аарон Т. Досі, доктор філософії, президент, засновник та власник компанії All Things Bugs.

All Things Bugs виробляє дрібно подрібнений порошок з цілих цвіркунів під назвою Griopro — найвищої якості в галузі. Компанія продає його за найдоступнішою оптовою ціною — від $35 за фунт.

«Цвіркуни насправді чудово сприяють формуванню смакового профілю, — говорить Досі. — У них дуже м’ясний смак, як у свинини або курки»

Єдина проблема — хітин. Щоб він не застрягав між зубами, комах доводиться дуже сильно подрібнювати.

Порошок GrioPro на 67% складається з білків та на 19% — з масла. Він містить у собі всі незамінні амінокислоти.

Насправді, на думку Досі, маркетологам буде легко змусити людей споживати їжу з цвіркунами, та відвести їх від існуючого зараз сприйняття комах як чогось мерзенного.

Набагато більшою проблемою є вартість інгредієнтів. Нівелювати цей фактор можливо лише завдяки ефекту масштабів та інвестиціям в автоматизацію вирощування комах.

Уже зараз All Things Bugs шукає можливості знизити гуртову вартість мелених цвіркунів з $35 до $18 за фунт. Але цього все одно буде недостатньо.

«Насправді нам потрібно знизити ціну до $10. Такого рівня від нас чекають кілька великих компаній», — сказав засновник All Things Bugs

Нагадаємо, раніше у бельгійський вафлях замінили вершкове масло на жир із комах.

Джерела: All Things Bugs, Food Business news

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Технології приготування їжі: інновації, які змінюють підхід до кулінарії

Кулінарія переживає справжню революцію завдяки стрімкому розвитку технологій приготування їжі. Тепер на кухні не лише кухарі, але й наука,...

Між європейськими перспективами та українськими викликами: відкрито реєстрацію на головну агріфуд-конференцію року New Food Summit 2024

15-16 жовтня 2024 у Києві та онлайн відбудеться New Food Summit, який вже вдруге об’єднає головних гравців агро-, ритейл-...

Стартап створив низькокалорійну заміну молока із кавунового насіння

Засновник компанії Гільєрме Майя Сілва розпочав розробку продукту після вивчення органічного землеробства та сталого сільського господарства в Каліфорнійському університеті...

«Юпаркс» почала співпрацю ще з одним індустріальним парком, який входитиме у foоdtech-екосистему VOLIA

«Юпаркс» — провідна компанія, що спеціалізується на управлінні індустріальними парками — активно нарощує свої активи. 8 серпня між компанією...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Без скарг та вихідних: розробник роботів з доставки їжі залучив $17 млн

Роботи Starship Technologies вже здійснили 1 млн доставок у...

Агнець небожий: перша у світі лабораторна ягнятина з’явиться через 2 роки

В даний час її продукт знаходиться на стадії прототипу,...

Інновації в харчовій промисловості: здобутки та перспективи майбутнього

Новий сорт гороху з високим вмістом білка, морозиво, вирощене...

Кава проти ковіду: тепер її можна зварити прямо зі смартфону

Компанія Keurig Commercial придумала, як безпечно готувати каву для...

ЄС визнав безпечними рослинні яйця компанії, що першою у світі почала продавати культивоване м’ясо

Очікується, що це дозволить американській компанії вивести свій продукт...

Вибір редактора
В продовження теми