У ковбасі майбутнього м’ясо замінять на цвіркунів. Продати допоможе маркетинг

Порошок із цвіркунів може стати інгредієнтом для деяких альтернативних м'ясних продуктів, приміром, ковбаси. Також з нього можна створювати протеїнові коктейлі, чипси та екструдовані закуски.

Про це розповідає Аарон Т. Досі, доктор філософії, президент, засновник та власник компанії All Things Bugs.

All Things Bugs виробляє дрібно подрібнений порошок з цілих цвіркунів під назвою Griopro — найвищої якості в галузі. Компанія продає його за найдоступнішою оптовою ціною — від $35 за фунт.

«Цвіркуни насправді чудово сприяють формуванню смакового профілю, — говорить Досі. — У них дуже м’ясний смак, як у свинини або курки»

Єдина проблема — хітин. Щоб він не застрягав між зубами, комах доводиться дуже сильно подрібнювати.

Порошок GrioPro на 67% складається з білків та на 19% — з масла. Він містить у собі всі незамінні амінокислоти.

Насправді, на думку Досі, маркетологам буде легко змусити людей споживати їжу з цвіркунами, та відвести їх від існуючого зараз сприйняття комах як чогось мерзенного.

Набагато більшою проблемою є вартість інгредієнтів. Нівелювати цей фактор можливо лише завдяки ефекту масштабів та інвестиціям в автоматизацію вирощування комах.

Уже зараз All Things Bugs шукає можливості знизити гуртову вартість мелених цвіркунів з $35 до $18 за фунт. Але цього все одно буде недостатньо.

«Насправді нам потрібно знизити ціну до $10. Такого рівня від нас чекають кілька великих компаній», — сказав засновник All Things Bugs

Нагадаємо, раніше у бельгійський вафлях замінили вершкове масло на жир із комах.

Джерела: All Things Bugs, Food Business news

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український виробник створив веганський мармелад з чорної моркви та спіруліни

Один з найкращих смаків, які вдалося створити за останній рік, — медова диня в мармеладі, йдеться в повідомленні «Небесного...

Mеню доповненої реальності (AR) змінюють зовнішній вигляд їжі, можуть та створити незабутні враження

2024 рік став роком новаторства, культурного злиття та підвищення свідомості сталого розвитку. Від глобальних кухонних впливів, які залишають свій...

Шовкопряди, черв’яки та коники: 16 видів комах погодили для вживання у їжу

Серед комах, які визнані безпечними для споживання людьми, є домашні цвіркуни, сарана, борошняні черв'яки, коники та шовкопряди на різних...

Добрі гени: ТОП-5 тенденцій, які формуватимуть інновації у світі їжі

Якщо торік головною тенденціїєю  у сфері харчових продуктів була безпека, то у 2021-му на передній план вийдуть технології. У...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Інвестори вкладаються у ферментований білок. Кількість угод зросла на 40%

Водночас зниження середнього розміру угоди контрастує зі зростанням кількості...

Danone інвестує у повноцінне молоко, яке виробляється в процесі точного бродіння

Завдяки новим виробничим і технологічним потужностям компанія продаватиме молочні...

Ринковий гігант знайшов «проривний» спосіб скоротити вміст цукру у їжі на 30%

Інноваційна технологія базується на процесах ферментації. Компанія називає її...

Морозиво та маргарита одним натисканням кнопки – настільний гаджет отримав премію за інновації

CES 2021 – один з найбільш впливових технологічних заходів...

Китайці навчилися друкувати фрикадельки з лабораторного м’яса у промислових масштабах

Вчені запевняють, що створили «клітинну фабрику», яка може виробляти...

Вибір редактора
В продовження теми