Про це розповідає Аарон Т. Досі, доктор філософії, президент, засновник та власник компанії All Things Bugs.
All Things Bugs виробляє дрібно подрібнений порошок з цілих цвіркунів під назвою Griopro — найвищої якості в галузі. Компанія продає його за найдоступнішою оптовою ціною — від $35 за фунт.
«Цвіркуни насправді чудово сприяють формуванню смакового профілю, — говорить Досі. — У них дуже м’ясний смак, як у свинини або курки»
Єдина проблема — хітин. Щоб він не застрягав між зубами, комах доводиться дуже сильно подрібнювати.
Порошок GrioPro на 67% складається з білків та на 19% — з масла. Він містить у собі всі незамінні амінокислоти.
Насправді, на думку Досі, маркетологам буде легко змусити людей споживати їжу з цвіркунами, та відвести їх від існуючого зараз сприйняття комах як чогось мерзенного.
Набагато більшою проблемою є вартість інгредієнтів. Нівелювати цей фактор можливо лише завдяки ефекту масштабів та інвестиціям в автоматизацію вирощування комах.
Уже зараз All Things Bugs шукає можливості знизити гуртову вартість мелених цвіркунів з $35 до $18 за фунт. Але цього все одно буде недостатньо.
«Насправді нам потрібно знизити ціну до $10. Такого рівня від нас чекають кілька великих компаній», — сказав засновник All Things Bugs
Нагадаємо, раніше у бельгійський вафлях замінили вершкове масло на жир із комах.
Джерела: All Things Bugs, Food Business news