Дегустація допомогла шанхайському стартапу зібрати мільйони на просування лабораторної свинини

Шанхайськаий стартап CellX презентував зразки свинини на основі клітин, закривши новий раунд фінансування у розмірі $4,3 млн.

Раунд очолив ZhenFund, створений китайськими технологічними гігантами (на ранніх термінах фонд також підтримував Apple, Google та Instagram). Серед інших інвесторів — Lever VC, Better Bite Ventures, Sky9 Capital та K2VC.

Фінансування буде спрямоване на стимулювання поточних науково-дослідних робіт з кінцевою метою вивести культивовану свинину на ринок Китаю.

Стартап має намір стати першим підприємством з комерціалізації культивованого м’яса в Китаї.

CellX — одна з трьох компаній у Китаї, що займаються вирощуванням м’яса з клітин 

Компанія зосереджений виключно на китайському ринку, де продовольча безпека є першочерговою проблемою на тлі триваючої пандемії та зростання захворюваності худоби.

«Культивоване м’ясо буде найкращим вирішенням проблеми постачання свинини у Китаї, підтримуючи політику уряду в найближчі кілька десятиліть агресивно скорочувати вуглець», — пояснюють у CellX.

4 вересня стартап успішно провів дегустацію цільнозрізової культивованої свинини.

В основі технології створення м’яса свиней використовуються інноваційні структури, включаючи 3D-друк.

Для офіційного виходу на ринок компанії варто здолати декілька перешкод, оскільки поки що лише Сінгапур дав дозвіл на продаж культивованого м’яса.

Також доведеться працювати над сприйняттям продукту споживачами, так як на сьогодні лише 53% населення країни готове скуштувати культивоване м’ясо.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Україні відкривають 50 цифрових кав’ярень з напоями як від бариста

Всього по Україні «Бінокль Кава» має 72 кавʼярні, ще понад 50 – у процесі відкриття.Виторг компанії за 2022 рік...

Першій компанії у світі дозволили вирощувати лабораторне м’ясо для домашніх тварин

Це стало новою віхою в зростаючому секторі культивованих кормів для домашніх тварин, де розвиваються нові технології, з’являються нові бренди...

Стартап смажить популярні снеки із черв`яків та продає на вулицях

Харчова цінність інноваційних продуктів перевершує звичну м’ясну чи рослинну їжу. Снеки з комах містять багато білка, мінерали та вітаміни,...

Румунська кінорежисерка збирає на Kickstarter інвестиції на чай із кукурудзи

Науковець-активіст, етнолог і кінорежисер із Румунії Вікторія Балтаг запустила кампанію на Kickstarter по збору інвестицій на виробництво чаю із...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Дві третини м’яса та молока до 2050 року замінять альтернативні продукти — дослідження

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного...

Американці випустили «протеїнову каву» у стіках — одна кава замінює яйце

Продукція Ultimate Paleo Protein виготовляється з гіпоалергенного та високоефективного...

Вибір редактора
В продовження теми