Віце-президент Google та один з продовольчих гігантів інвестували у протеїн із ряски

Компанія Plantible Foods, яка створила найстійкіший у світі протеїн на основі ряски (лемни), зібрала $21,5 млн у раунді залучення фінансування серії А.

Кошти підуть на будівництво першого комерційного заводу, який запустять наступного року. 

Тоні Мартенс та Мауріц Ван Де Вен, засновники стартапу

Групу інвесторів, яку привабила ідея виробництва інноваційного продукту, очолила Astanor Ventures, що фінансує сільськогосподарські проєкти. Посеред інших – компанії Piva Capital, Kellogg’s Eighteen94 Capital та південнокорейський продовольчий гігант CJ CheilJedang.

Також до серії А долучилися засновник Mammoth Biosciences Тревор Мартін та віце-президент Google Бредлі Горовіц. 

Загалом з моменту заснування Plantible залучила $27 млн стороннього капіталу

Порівняно з іншими рослинними культурами, які широко використовуються у вегетаріанських альтернативах (наприклад, соя) лемна може похвалитися більшою кількістю білка при потребі менших ресурсів на її виробництво. Порівняно з соєю, вона дає приблизно в 10 разів більше білка з гектара і потребує вдесятеро менше води.

Маса ряски подвоюється кожні 4 години, що забезпечує стабільний щоденний урожай протягом року

Протеїн, отриманий з лемни, здатний «імітувати функціональні характеристики широко використовуваного білка тваринного походження», запевняють у Plantible.

Сендвіч, створений із ряскового протеїну

Це дозволяє виробникам альтернативних продуктів відтворювати смак, текстуру та інші органолептичні характеристики справжніх тваринних продуктів.

Тоні Мартенс, співзасновник та генеральний директор Plantible, каже, що компанія не намагається витіснити інші джерела рослинного білку. Plantible скоріше зосереджена на диверсифікації асортименту існуючих джерел рослинного білку, серед яких найпопулярнішими є соя, пшениця та горох.

Джерела: Plantible Foods, Green Queen, FoodBusinessNews

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

Приватна дегустація культивованих свинячих ковбасок пройшла у новій штаб-квартирі Meatable у Лейдені після отримання дозволу від уряду Нідерландів.Варто зазначити,...

Стартап розробив «смак» курки, що знижує вміст солі в супах та маринадах

Багатовидову лінію харчових добавок ProFlavor доповнила нова розробка пікантного курячого смаку С3307.Кім Петерсон, старший менеджер компанії, повідомила, що «смак»...

Не «Дружба». Споживачі виявили, що рослинний сир — це смачно

Протягом останніх років у переліку виробників рослинного сиру тільки в США з'явилися Violife, Parmela Creamery, Good Planet, Loca Food,...

Торговий партнер України відкрив першу цвіркунову ферму. Комах смажать та мелють на борошно

У супроводі гучного цвірінькання тони комах на своїй фермі, Гапаров розповідає, що натхненням для нього стали численні статті в...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Названі світові потужності виробництва їжі із мікробів. Де найбільше?

Згідно з даними останнього звіту Інституту доброї їжі (Good...

Українська компанія створила унікальне обладнання для ковбаси без оболонки

Автоматична система включає шестерневий шприц з відкритим бункером об’ємом...

Олія з лабораторії містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо

Засновник Zero Acre Farms — підприємець Джефф Ноббс, який...

Американці вперше виростили в лабораторії рибу, яку неможливо було виростити на фермі

Щоб поділитися досягненням зі світом команда стартапу навіть провела...

Ноти до рота. Sound Nutrition створила ультразвукові снеки

Виробництво з використанням ультразвукових хвиль допомагає зберегти поживні речовини...

Вибір редактора
В продовження теми