Віце-президент Google та один з продовольчих гігантів інвестували у протеїн із ряски

Компанія Plantible Foods, яка створила найстійкіший у світі протеїн на основі ряски (лемни), зібрала $21,5 млн у раунді залучення фінансування серії А.

Кошти підуть на будівництво першого комерційного заводу, який запустять наступного року. 

Тоні Мартенс та Мауріц Ван Де Вен, засновники стартапу

Групу інвесторів, яку привабила ідея виробництва інноваційного продукту, очолила Astanor Ventures, що фінансує сільськогосподарські проєкти. Посеред інших – компанії Piva Capital, Kellogg’s Eighteen94 Capital та південнокорейський продовольчий гігант CJ CheilJedang.

Також до серії А долучилися засновник Mammoth Biosciences Тревор Мартін та віце-президент Google Бредлі Горовіц. 

Загалом з моменту заснування Plantible залучила $27 млн стороннього капіталу

Порівняно з іншими рослинними культурами, які широко використовуються у вегетаріанських альтернативах (наприклад, соя) лемна може похвалитися більшою кількістю білка при потребі менших ресурсів на її виробництво. Порівняно з соєю, вона дає приблизно в 10 разів більше білка з гектара і потребує вдесятеро менше води.

Маса ряски подвоюється кожні 4 години, що забезпечує стабільний щоденний урожай протягом року

Протеїн, отриманий з лемни, здатний «імітувати функціональні характеристики широко використовуваного білка тваринного походження», запевняють у Plantible.

Сендвіч, створений із ряскового протеїну

Це дозволяє виробникам альтернативних продуктів відтворювати смак, текстуру та інші органолептичні характеристики справжніх тваринних продуктів.

Тоні Мартенс, співзасновник та генеральний директор Plantible, каже, що компанія не намагається витіснити інші джерела рослинного білку. Plantible скоріше зосереджена на диверсифікації асортименту існуючих джерел рослинного білку, серед яких найпопулярнішими є соя, пшениця та горох.

Джерела: Plantible Foods, Green Queen, FoodBusinessNews

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Уже в продажу: Рослинне м’ясо Beyond Meat в мережі супермаркетів «Сільпо»

Beyond Meat називають справжньою їжею майбутнього, адже всі продукти компанії на 100% складаються з рослин, не містять глютену, сої,...

Стартап виростив жир без тварин та збирає $24 млн на його виробництво

Серед інвесторів компанії — Lever VC, Gullspang Re: Food, Фонд Гумбольдта, Green Monday Ventures та Enfini Ventures.Таким чином, загальна...

Nestlé модернізує центр, де експерти дегустуватимуть інноваційну їжу для Азії

R&D-центр в Сінгапурі має стратегічне значення для компанії. Саме тут всі розробки продуктів та технологій адаптуються під смакові уподобання...

Danone створила йогурт, який можна їсти виделкою. Поки без ножа

Oikos – це грецький знежирений йогурт. Вміст фруктів у ньому перевищує всі попередні пропозиції Danone на 50%. Йогурт випускається у...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Золото льону: як український виробник інноваційних снеків виріс попри карантин

Пандемія — не кращий час для експериментів? Ймовірно. Але...

Українці спекли найдорожчий хліб у світі. Скуштувати можна до 5 листопада

«Це — найдорожча і найцінніша страва у світі, адже...

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital....

Чотири роки роботи для українців: як розвивається мережа магазинів «М’ясомаркет»

Магазини «М’ясомаркет» зʼявилися на ринку України у 2020 році....

На Сумщині виготовлятимуть сири із грибами шиїтаке, які покращують пам’ять

Крем-сир має у складі безліч корисних бактерій, але жодного...

Вибір редактора
В продовження теми