Стартап екс-чемпіона Формули-1 по випуску екологічних шоколадок отримав мільйони венчурних інвестицій

Німецький стартап веганського шоколаду the nu company зібрав понад 14 млн євро на розширення асортименту та розповсюдження його як Європою, так і на міжнародні ринки.

Раунд очолила люксембурзька компанія DLF Venture. У фінансуванні взяли участь інвестори харчових технологій Five Seasons Ventures та DX Ventures, та відділ VC гіганта доставки продуктів харчування Hero Hero.

Серед інших відомих інвесторів — колишній гонщик і чемпіон світу з гонок у Формулі -1 Ніко Росберг, який з моменту виходу на пенсію підтримував низку зелених технологічних стартапів.

Стартап, запущений ще у 2016 році випустив два успішні бренди, орієнтовані на споживачів — Nucao та Numove.

Весь асортимент представлений кліматично позитивними, без пластику, з низьким вмістом цукру веганські шоколадні та протеїнові батончики і закуски.

Продукція сертифікована як органічна, веганська, не містить рафінованих цукрів та упакована в обгортки на основі целюлози для домашнього компостування.

На кожен проданий продукт Nu виділяє частину доходів на підтримку проектів відновлення лісів, згідно якого планує висадити мільярд дерев до 2030 року та вже подолала відмітку у 7,7 млн.

Тенденція на сприятливі до клімату закуски швидко зростає, сам Nu зафіксував тризначний ріст продажів у 2021 році четвертий рік поспіль, і тепер бренд продається в більш ніж 10 тис. магазинів.

Тим часом на ринок вийшли клімат-позитивні крекери Airly Foods, котрі видаляють парникові гази з повітря.

Джерелa: Green Queen, the nu company

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Найбільша бійня Європи відступає перед альтернативним м’ясом

Також компанія визнає, що недооцінила можливості розвитку сегменту рослинної їжі.Danish Crown є найбільшою в Європі компанією з переробки м'яса...

Стартап створив веганський корм для котів, який запобігає раку

Нові рослинні ласощі для котів від Cult Food Science висушені заморожуванням і мають «профіль амінокислот, подібний до шматків курки...

Шведи створили біо-кришечки з ялини і сосни, які закривають напої зсередини

Зі слів розробників, сучасні пластикові кришечки для напоїв окрім того, що являють собою серйозну екологічну проблему, мають низку проблем...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Невидиме випромінювання та гриби: вчені створили вітаміни для веганів

Згідно угоди, зусилля Scelta Inside будуть спрямовані на використання...

На відновлення постраждалого від війни бізнесу можна отримати 100 тис. грн

Програму грантової допомоги запустила міжнародна організація Save the Children...

Борис Шестопалов, співвласник компанії HD-group про майбутнє харчової галузі і foodtech

Борис Шестопалов — український підприємець у сфері агріфуд, віце-президент...

Акції Beyond Meat злетіли на 39% після оголошення про співпрацю з PepsiCo

Дві компанії об’єднуються заради створення спільного підприємства, яке займатиметься...

Німці створили платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока та м’яса за два тижні

Платформа дозволяє ідеям нових продуктів перейти від концепції до...

Вибір редактора
В продовження теми