«П’яний кум» у вині та «лавандовий» — у квітах. Сироварня на Житомирщині створює унікальну рікоту

Сімейне підприємство «СирКум» займається виробництвом унікальних крафтових сирів.

Сири створюються вручну з цільного коров’ячого молока, яке постачають місцеві фермери. В асортименті: качота та халумі з різними наповнювачами, брюност, рікота, сулугуні та авторський сир під назвою «П’яний Кум»

Як запевняє компанія, для виробництва вони використовують лише натуральні інгредієнти.

Що унікального має «СирКум», так це смакові комбінації. Наприклад, тут виготовляють італійську рікоту під назвою «П’яний кум». Для надання насиченого рожевого кольору її замочують винно-пряному розсолі. 

Інша позиція — твердий сир «Лавандовий кум». Його створюють на основі італійського напівм’якого сиру качота, що не один день визрівав в лаванді. Це додає цьому сиру ніжний квітковий смак та аромат.

«Лавандовий кум» продають у вигляді плоских циліндричних головко висотою 5-7 см, діаметром 12-16 см та вагою 550-700 і 1000-1200 грамів. Для інтернет-замовлень сир ріжуть та вакуумують — у такому вигляді його можна зберігати 30 днів. Цілі головки в упаковці для визрівання можуть зберігатися, доки їх не відкрити.

Також «СирКум» поєднує качоту з кавою, пажитником, оливками та томатами.

Цього року сироварня випустила авторський м’який сир «Пряний кум». Він ніжний на смак, з відчутною солонинкою, зроблений на основі рікоти і засолений у розсолі з додаванням 10 спецій: куркуми, кардамону, паприки, гвоздики, кориці, мускатного горіха, орегано, майорану, базиліку та бадьяну.

На відміну від твердих сирів, «Пряний кум» має відсоток жирності лише 10%.

Раніше newfood.ua розповідав, як на Поліссі із молока нубійських кіз та англійських корів варять рожевий сир.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник крекерів із цвіркунів запускає франчайзинг. Вхід у бізнес – 300 тис. євро

Вхід у новий бізнес коштуватиме 300 тис. євро За ці кошти Origen Farms забезпечить початківців обладнанням та навчить їх технології...

Будьмо! «Ідеальному кандидату» заплатять $40 тис. за відвідування пабів

Нещодавно Рада округу Лінкольншир опублікувала список вакансій для розвитку свого нового проєкту «Inns on the Edge». «Ідеальним кандидатом» бачать креативного...

Стартап створив інноваційну упаковку із малини, паприки та кави

Запатентована технологія розроблена в лабораторіях Гарвардського університету та Массачусетського технологічного інституту.Для демонстрації розробки на виставці Summer Fancy Food Show...

Автономний робот розвозить суп рамен по дзвінку з мобільного

Робот Yatai дебютував у кампусі Microsoft у Редмонді, штат Вашингтон, в рамках інноваційної події, організованої програмним гігантом.Вперше про мобільний...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Зірка «Форсажу» створив енергетик з амазонських ягід та отримав на них мільйони

«Це — надзвичайно інноваційна компанія, яка продовжує рости», —...

Іспанський стартап створив сирого тунця для суші з томатів та водоростей

Флагманський продукт Tunato виготовляється з томатів, оливкової олії, соєвого...

Вибір редактора
В продовження теми