«П’яний кум» у вині та «лавандовий» — у квітах. Сироварня на Житомирщині створює унікальну рікоту

Сімейне підприємство «СирКум» займається виробництвом унікальних крафтових сирів.

Сири створюються вручну з цільного коров’ячого молока, яке постачають місцеві фермери. В асортименті: качота та халумі з різними наповнювачами, брюност, рікота, сулугуні та авторський сир під назвою «П’яний Кум»

Як запевняє компанія, для виробництва вони використовують лише натуральні інгредієнти.

Що унікального має «СирКум», так це смакові комбінації. Наприклад, тут виготовляють італійську рікоту під назвою «П’яний кум». Для надання насиченого рожевого кольору її замочують винно-пряному розсолі. 

Інша позиція — твердий сир «Лавандовий кум». Його створюють на основі італійського напівм’якого сиру качота, що не один день визрівав в лаванді. Це додає цьому сиру ніжний квітковий смак та аромат.

«Лавандовий кум» продають у вигляді плоских циліндричних головко висотою 5-7 см, діаметром 12-16 см та вагою 550-700 і 1000-1200 грамів. Для інтернет-замовлень сир ріжуть та вакуумують — у такому вигляді його можна зберігати 30 днів. Цілі головки в упаковці для визрівання можуть зберігатися, доки їх не відкрити.

Також «СирКум» поєднує качоту з кавою, пажитником, оливками та томатами.

Цього року сироварня випустила авторський м’який сир «Пряний кум». Він ніжний на смак, з відчутною солонинкою, зроблений на основі рікоти і засолений у розсолі з додаванням 10 спецій: куркуми, кардамону, паприки, гвоздики, кориці, мускатного горіха, орегано, майорану, базиліку та бадьяну.

На відміну від твердих сирів, «Пряний кум» має відсоток жирності лише 10%.

Раніше newfood.ua розповідав, як на Поліссі із молока нубійських кіз та англійських корів варять рожевий сир.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бульба гум. Японська компанія виготовляє чипси зі смаком жувальної гумки

Японська компанія Calbee співпрацює з Lotte для виробництва чипсів зі смаком жувальної гумки. Вони створюють аромати, надихнувшись популярними гумками Blueberry...

Amazon створює розумний холодильник, який перевіряє придатність їжі і поповнює запаси

Ініціативу під назвою Project Pulse очолює відділ фізичного магазину компанії – та сама група, яка розробила Amazon Go (міні-супермаркети,...

Ізраїльський стартап масштабує виробництво преміальної риби із пробірки

Компанія стверджує, що її культивований блакитний тунець вироблений відповідно до стандартів не ГМО продуктів. Він повторює текстуру, смак і поживну...

Корейці вперше в світі виростили у лабораторії японську креветку

Південнокорейська компанія CellMEAT успішно культивувала прототип креветок токто — одні з найбільших в Японії.Креветки були створені з використанням нещодавно...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Чоботи за 15 чашок кави: з відпрацьованої кавової гущі створили взуття

Щорічно витрачається понад 25 млн тонн кави, з яких...

Стрес, ціни та блекаути змінили харчові звички половини українців – опитування

Ключовими факторами, що впливають на харчову поведінку українців, стали...

Ikea тестуватиме потенційних працівників веганськими фрикадельками з-під 3D-принтера

Компанія прагне стати максимально екологічною, і відноситься до цього...

Держава компенсує до 1 млн грн вартості обладнання для харчового бізнесу ветеранів

Ініціатива дає можливість учасникам та учасницям бойових дій, а...

Вибір редактора
В продовження теми