Шведський стартап, в який вклався засновник SoundCloud, створив веганську фету та залучив мільйони

Шведський стартап Stockeld Dreamery зібрав 16,5 млн євро (приблизно $20 млн) інвестицій через кілька місяців після випуску веганського аналогу фети.

Раунд очолили існуючі інвестори Astanor Ventures та Northzone. Стартап заручився підтримкою нових інвесторів — Gullspång Re: food, Eurazeo, Norrsken VC, Edastra, Trellis Road, серед яких знамениті інвестори засновник Green Kitchen Stories Девід Френкель та засновник SoundCloud Олександр Льюнг.

Загальний обсяг фінансування наразі становить майже 20 млн євро.

Такий розмір інвестицій є найбільшим у своєму роді для європейського веганського стартапу.

На відміну від інших сирів рослинного походження на ринку, які використовують в якості основи кеш’ю або мигдаль, Stockeld Dreamery використовує білок квасолі фави та білок гороху як основні інгредієнти.

Серед додаткових складників — кокосова та ріпакова олія, картопляний крохмаль, натуральні ароматизатори та закваска для бродіння веганського сиру.

За поживною цінністю шматочок Stockeld конкурує з вмістом білка справжнього молочного сиру фета, який може похвалитися 13 гр на порцію, а також містить здорові для кишечника живі мікроорганізми. 

Фінансування компанія планує витратити на масштабування виробництва, включаючи збільшення штату, випуск нових продуктів та розширення за межі Швеції.

Експерти очікують, що світовий ринок рослинних сирів збільшиться майже вдвічі з нинішніх $2,7 млрд.

А тим часом рослинні сири греко-канадського виробництва вже вийшли на ринок Об’єднаних Арабських Еміратів.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«Сміливці, які працюють на перемогу»: переможці конкурсу «Роби своє з Kurator» презентували власні ініціативи

Десять переможців конкурсу «Роби своє з Kurator» із Київської, Дніпропетровської, Полтавської та Черкаської областей отримали свої нагороди та розповіли...

М’ясо, БАДи, упаковка — все це стартап робить із морської капусти

Особливу увагу на розвитку ринку водоростей зосереджує ЄС.  Очікується, що європейський ринок морських водоростей до 2030 р. сягне 9 млрд...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Лідери ринку створили глазуровані пончики для нарощування м’язів

Популярна мережа Dunkin' Donuts у співпраці з Bellring Brands, яка виготовляє харчові добавки для бодибілдингу, створила інновацію, від якою...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Може вас зацікавити

Веганський стартап легендарного рок-музиканта купує ринковий гігант

Бренд займається виробництвом замінника молока на основі трав та...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13,...

Штучний інтелект подовжив термін зберігання свіжих салатів на третину

«Techno Fresh Hadano — це перша фабрика з переробки...

Компанія, в яку інвестував Ді Капріо, годуватиме тайців яловичиною із лабораторії

Очікується, що процес затвердження триватиме близько 18 місяців, а...

Виробництво м’яса у лабораторіях створить 90 тисяч робочих місць

Згідно з дослідженням, культивоване м'ясо матиме значний вплив на...

Вибір редактора
В продовження теми