Французи розробили паливо для суперкарів із відходів виноробства

Відходи виробництва вина можна використовувати для отримання екологічно чистого палива для гоночних автомобілів. Саме до такого кроку вдалася французька нафтова компанія.

Сировиною для виробництва палива стали винний осад та виноградні вичавки. 

Як запевняє компанія, це може допомогти скоротити викиди вуглекислого газу гоночного автомобіля більш ніж на 65%.

Відновлюване паливо для гоночних автомобілів випускається під назвою “Excellium Racing 100”.

У TotalEnergies пояснюють, що Excellium Racing 100 починається з біоетанолу, “виготовленого із залишків виноробної промисловості, таких як винні осади та виноградні вичавки”, який потім змішується з етиловим тертіобутиловим ефіром.

“Наші амбіції полягають у тому, щоб стати одним з основних гравців у переході на зелену енергетику та разом досягти нульових викидів вуглецю до 2050 року”, — сказав Патрік Пуянне, голова та генеральний директор TotalEnergies.

На його погляд, інноваційні види біопалива мають незаперечну роль у тому, щоб допомогти транспортному сектору негайно скоротити викиди CO2. 

Паливо з виноградних вичавок стане доступним у автогонках у 2022 році. 

“Гоночна траса перетворилась у справжню лабораторію під відкритим небом для TotalEnergies”, — додав Пуянне

Нове паливо буде представлене наступного року в рамках Чемпіонату світу з витривалості FIA (WEC) — у тому числі, на власних французьких “24-х годинах Ле-Ману”, відомих як найстаріша у світі гонка на витривалість. Це такий собі 24-годинний тест для автомобіля, в якому, безсумнівно, велику роль відіграє паливо.

Нагадаємо, раніше французи створили кросівки із кукурудзи, винограду та кактусів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Камбек комбучі. Українців знову поять «чайним грибом», але тепер технологічним

Під новою назвою «комбуча» чайний гриб почав завойовувати український ринок кілька років тому. Зараз його виготовляють як мінімум 5...

Ті ще овочі: OVO, в який повірив Федорів, закриває новий раунд інвестицій

Розмір поки не розголошують, проте засновники говорять, що ці вкладення допоможуть компанії отримати лідерство на ринку Києва.Зараз серед свої...

Грибні омари, равіолі та бекон: стартап запозичив ідею з японською кухні

Замовлення продукту доступне на сайті компанії, і, за словами засновниці Кімберлі Ле, він швидко розпродається.Ті, хто уже спробував, говорять,...

Японці перетворили хміль, що лишається від виробництва пива, у нановолокно

Хміль є основним інгредієнтом майже кожного виду пива. Цей традиційний консервант надає пиву насичену гіркоту, квіткові або цитрусові аромати...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Компанія-постачальник McDonald’s стане інвестором у завод по вирощуванню клітинного м’яса

Ізраїльський бренд культивованого м’яса Future Meat перебуває в середині...

Стартап створив низькокалорійну заміну молока із кавунового насіння

Засновник компанії Гільєрме Майя Сілва розпочав розробку продукту після...

Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

Тепер від клітини до свинячої ковбаски проходить всього 4...

Вибір редактора
В продовження теми