Французи розробили паливо для суперкарів із відходів виноробства

Відходи виробництва вина можна використовувати для отримання екологічно чистого палива для гоночних автомобілів. Саме до такого кроку вдалася французька нафтова компанія.

Сировиною для виробництва палива стали винний осад та виноградні вичавки. 

Як запевняє компанія, це може допомогти скоротити викиди вуглекислого газу гоночного автомобіля більш ніж на 65%.

Відновлюване паливо для гоночних автомобілів випускається під назвою “Excellium Racing 100”.

У TotalEnergies пояснюють, що Excellium Racing 100 починається з біоетанолу, “виготовленого із залишків виноробної промисловості, таких як винні осади та виноградні вичавки”, який потім змішується з етиловим тертіобутиловим ефіром.

“Наші амбіції полягають у тому, щоб стати одним з основних гравців у переході на зелену енергетику та разом досягти нульових викидів вуглецю до 2050 року”, — сказав Патрік Пуянне, голова та генеральний директор TotalEnergies.

На його погляд, інноваційні види біопалива мають незаперечну роль у тому, щоб допомогти транспортному сектору негайно скоротити викиди CO2. 

Паливо з виноградних вичавок стане доступним у автогонках у 2022 році. 

“Гоночна траса перетворилась у справжню лабораторію під відкритим небом для TotalEnergies”, — додав Пуянне

Нове паливо буде представлене наступного року в рамках Чемпіонату світу з витривалості FIA (WEC) — у тому числі, на власних французьких “24-х годинах Ле-Ману”, відомих як найстаріша у світі гонка на витривалість. Це такий собі 24-годинний тест для автомобіля, в якому, безсумнівно, велику роль відіграє паливо.

Нагадаємо, раніше французи створили кросівки із кукурудзи, винограду та кактусів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Французи створили кросівки із кукурудзи, винограду та кактусів. Їсти не можна

Як вихідний матеріал для виготовлення шкіри компанія використовує залишки виноградної м’якоті з італійської виноробної промисловості, листя кактуса опунції, не...

ТОП-6 фруктів для ефективного зволоження організму

Технології не стоять на місці не тільки в технічному плані, а і в селекції овочів та фруктів. Мова йде...

Веганські яйця, розроблені штучним інтелектом, виходять у супермаркети

Це допоможе вивести інноваційний замінник яєць у місцеві супермаркети та відкрити більше офлайн-каналів для просування продуктів бренду, основним із...

Wallmart анонсував запуск доставки продуктів за допомогою дронів

Програма доставки продуктів харчування і товарів першої необхідності буде запущена спільно з компанією Flytrex, дрони якої вже успішно використовуються...

Cargill відкрила потужний центр для створення нової їжі — з 3D-друком та баром

Завдяки інвестиціям у $4 млн площа центру зросла вдвічі, до 3000 квадратних метрів Новий центр оснащений передовими технологіями. Тут є...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

Може вас зацікавити

FozzyGroup створює «магазин майбутнього»: продажами керуватиме штучний інтелект

Штучний інтелект розпізнає об’єкти, керує категоріями й товарними залишками,...

Мікробний сир захопить більше третини ринку, що стане початком «молочної революції»

Мікробний сир готові купувати 79% споживачів молочних продуктів. Очікується,...

Вибір редактора
В продовження теми