Французи розробили паливо для суперкарів із відходів виноробства

Відходи виробництва вина можна використовувати для отримання екологічно чистого палива для гоночних автомобілів. Саме до такого кроку вдалася французька нафтова компанія.

spot_img

Сировиною для виробництва палива стали винний осад та виноградні вичавки. 

Як запевняє компанія, це може допомогти скоротити викиди вуглекислого газу гоночного автомобіля більш ніж на 65%.

Відновлюване паливо для гоночних автомобілів випускається під назвою “Excellium Racing 100”.

У TotalEnergies пояснюють, що Excellium Racing 100 починається з біоетанолу, “виготовленого із залишків виноробної промисловості, таких як винні осади та виноградні вичавки”, який потім змішується з етиловим тертіобутиловим ефіром.

“Наші амбіції полягають у тому, щоб стати одним з основних гравців у переході на зелену енергетику та разом досягти нульових викидів вуглецю до 2050 року”, — сказав Патрік Пуянне, голова та генеральний директор TotalEnergies.

На його погляд, інноваційні види біопалива мають незаперечну роль у тому, щоб допомогти транспортному сектору негайно скоротити викиди CO2. 

Паливо з виноградних вичавок стане доступним у автогонках у 2022 році. 

“Гоночна траса перетворилась у справжню лабораторію під відкритим небом для TotalEnergies”, — додав Пуянне

Нове паливо буде представлене наступного року в рамках Чемпіонату світу з витривалості FIA (WEC) — у тому числі, на власних французьких “24-х годинах Ле-Ману”, відомих як найстаріша у світі гонка на витривалість. Це такий собі 24-годинний тест для автомобіля, в якому, безсумнівно, велику роль відіграє паливо.

Нагадаємо, раніше французи створили кросівки із кукурудзи, винограду та кактусів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Схрумати хробака: вчені ЄС підтвердили безпечність білку з личинок комах

Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA — Далі) науково підтвердило безпеку білка, створеного з комах. Дослідники вивчили ступінь...

Кур’єр на батарейці. Доставка роботами та дронами зростатиме на 30% щороку

Обсяг глобального ринку роботів (включаючи дрони та автономні наземні засоби), які працюють на останній милі доставки, до 2027 року...

Колишній юрист та дизайнер зварили осіннє безалкогольне пиво з хмелю та кави

Пиво зварили не лише з ніжного хмелю, але й додавши під час гарячого етапу технологічного процесу чашку еспрессо.Отриманий напій...

З рослини зі спаржевих виготовили лінійку слабоалкогольних столових вин

AgaVida — тонко-солодке, злегка шипуче вино, виготовлене з агави преміум-класу, доповнене натуральними фруктовими смаками.Напій роблять із 100% нектару блакитної...

Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії "Inspired by Ukraine", став частиною лінійки продукції, натхненної культурами...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Може вас зацікавити

Фінські вчені створили яєчний білок з грибів, якими залатують тріщини в бетоні

Фінський Центр технологічних досліджень VTT спільно з вченими Future...

Стартап змінив гени бактерій, щоб отримати казеїн без тварин

Інноваційний продукт виготовлений із запатентованого бактеріального штаму шляхом точної...

Вибір редактора
В продовження теми