Зараз Eat Just культивує курятину на потужностях в Сінгапурі та співпрацює з сервісом foodpanda, аби доставляти інноваційну їжу відразу до дверей. Також компанія створила яйця на рослинній основі під брендом Just Egg.
Для реалізації потужного проєкту в Катарі Eat Just співпрацює з державним венчурним фондом Doha та управлінням вільних зон країни.
На будівництво заводу піде два роки
Як розповідає Джош Тетрік, головний виконавчий директор Eat Just, будівництво обійдеться компанії понад $200 млн. “Чималий шмат” цієї суми профінансує венчурна компанія. Конкретний розмір інвестицій Тетрік не взявся розголошувати.

Завод буде значно більшим, ніж той, що Eat Just використовує для виробництва в Сінгапурі.
Нагадаємо, саме Сінгапур став першою країною, яка схвалила продаж курки на основі клітин.
Згідно зі звітом McKinsey, культивоване м’ясо має потенціал сягнути $25 млрд до 2030 року
“Ми хочемо побудувати потужності, де вироблятимемо багато м’яса”, — сказав Тетрік в нещодавньому інтерв’ю.
Існують плани і щодо того, щоб врешті-решт збільшити потужності для виробництва яєць Just Egg.
Компанія обрала Катар частково через його відкритість до лабораторно вирощеного м’яса та бажання знайти інноваційні, довгострокові рішення продовольчої безпеки, сказав топ-менеджер компанії. Це також дає Eat Just опору в регіоні Близького Сходу та Північної Африки, і потенційно відкриває можливість експорту в Західну Європу.