Венчурні інвестори вкладають мільйони у створення молекулярної кави, сиру та віскі

Американський стартап Compound Foods створив каву без кавових зерен, і вже зібрав на її виробництво $4,5 млн інвестицій.

Таким чином, обсяг фінансування Compound Foods від старту діяльності склав $5,3 млн.

В інноваційну каву вклалися Lowercarbon Capital, SVLC, Collaborative Fund, Maple VC, Petri Bio та інші інвестори.

Замість вирощування та збирання кавових зерен, Compound застосовує синтетичну біологію, щоб відтворити «каву» на молекулярному рівні. 

Compound застосовує синтетичну біологію, щоб відтворити «каву» на молекулярному рівні

Марісель Саєнс, засновниця і генеральний директор стартапу, не ділиться деталями технології. Проте акцентує, що процес виробництва потребує набагато менше води у порівнянні з традиційним напоєм (щоб отримати чашку кави, на весь процес, починаючи від вирощування, йде 140 літрів води).

Марісель Саєнс, засновниця і генеральний директор Compound Foods

Compound – не єдина компанія, яка використовує синтетичні методи для відтворення конкретних страв та напоїв. Atomo із Сіетла також займається молекулярною кавою, роблячи синтетичний напій із перероблених веганських інгредієнтів. Endless West створює молекулярний віскі, а Climax Foods — сир.

Експерти вважають, що такі компанії мають всі шанси до розвитку. Вони відтворюють звичну споживачам їжу та напої, але більш екологічно та незалежно від періоду вегетації сільгоспкультур і пір року.

Звичайно, викликом для будь-якого виробництва синтетичних продуктів харчування та напоїв є смак. Якщо готовий продукт не матиме смаку, жодні молекули світу не переконають людей його купити.

Джерела: TechCrunch, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Литовці пакуватимуть їжу в нанокоробки, які поглинатимуть зайвий жир

На заміну картонним харчовим контейнерам, вкритим поліетиленовою плівкою, прийшла коробка, виготовлена з твердого картону Smurfit Kappa Twin Kraft Solid.Його...

Антилопи з біореакторів врятують від голоду населення Африки

«Південна Африка страждає від недоїдання. Діти відстають у рості та голодують. Багато людей страждає від виснаження, недобору ваги та...

Львівська майстерня створює морозиво із борщу. Весь прибуток іде на дрони

“Такого поєднання ви точно не куштували: томати, цибуля, буряк, картопля, морква, сіль, перець і це все – у морозиві!”,...

Foodtech — усьому голова. Співвласник HD-group Борис Шестопалов про те, як хліб зробити не тільки дешевим, але й корисним

Нашу компанію — HD Group — можна дійсно назвати експертом в хлібобулочній галузі. На власних семи підприємствах ми щорічно...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Покоління Pepsi. Легендарний бренд перейшов на «функціональні» напої для підлітків

Напої Frutly випускаються у трьох смаках: полуниця з ківі,...

Релоковані виробники їжі можуть отримати майже 1 млн грн гранту

Фінансування передбачає до 20 тис. євро (приблизно 800 тис....

Вибір редактора
В продовження теми