Венчурні інвестори вкладають мільйони у створення молекулярної кави, сиру та віскі

Американський стартап Compound Foods створив каву без кавових зерен, і вже зібрав на її виробництво $4,5 млн інвестицій.

Таким чином, обсяг фінансування Compound Foods від старту діяльності склав $5,3 млн.

В інноваційну каву вклалися Lowercarbon Capital, SVLC, Collaborative Fund, Maple VC, Petri Bio та інші інвестори.

Замість вирощування та збирання кавових зерен, Compound застосовує синтетичну біологію, щоб відтворити «каву» на молекулярному рівні. 

Compound застосовує синтетичну біологію, щоб відтворити «каву» на молекулярному рівні

Марісель Саєнс, засновниця і генеральний директор стартапу, не ділиться деталями технології. Проте акцентує, що процес виробництва потребує набагато менше води у порівнянні з традиційним напоєм (щоб отримати чашку кави, на весь процес, починаючи від вирощування, йде 140 літрів води).

Марісель Саєнс, засновниця і генеральний директор Compound Foods

Compound – не єдина компанія, яка використовує синтетичні методи для відтворення конкретних страв та напоїв. Atomo із Сіетла також займається молекулярною кавою, роблячи синтетичний напій із перероблених веганських інгредієнтів. Endless West створює молекулярний віскі, а Climax Foods — сир.

Експерти вважають, що такі компанії мають всі шанси до розвитку. Вони відтворюють звичну споживачам їжу та напої, але більш екологічно та незалежно від періоду вегетації сільгоспкультур і пір року.

Звичайно, викликом для будь-якого виробництва синтетичних продуктів харчування та напоїв є смак. Якщо готовий продукт не матиме смаку, жодні молекули світу не переконають людей його купити.

Джерела: TechCrunch, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британський уряд та ресторатори шукають веганську заміну фуа-гра. Вона буде з грибів та горіхів

Це стає особливо актуальним напередодні майбутньої заборони на делікатес, виготовлений з жирної печінки качок і гусей, яких примусово догодовують.Урядові...

23 млн грн на яблуках: український бренд переробляє фрукти на цукерки та чипси

Основний продукт компанії — фруктові цукерки, які приносять 80% доходу. Решту виторгу забезпечують фруктові чипси та цукати.Ідея створення бренду...

Івано-Франківська сироварня варить унікальні сири з чорнилами каракатиці

П’ять років тому нинішня власниця сироварні починала з моцарели. Тоді вона варила сири за італійською технологією на власній кухні....

Тримайтеся якнайдалі: як організувати харчовий простір у холодильнику

Щоб шлунок був у безпеці, а продукти харчування швидко не псувалися, потрібно зберігати їх за правилами товарного сусідства. Якими...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Жіночі сімейні підприємства отримають до 1,3 млн грн на інновації та розширення

Грантова допомога спрямована на виробників товарів і надавачів послуг. Кошти...

Бургери з шоколадом та морозиво, полите кетчупом: сучасна їжа, яка приголомшує

Намагаючись вразити споживачів незвичайними смаковими комбінаціями, компанії часто отримували...

Вершковий смак, білок та мінімум цукру. Із ячменю вперше створене повноцінне молоко

У ячмінному молоці є те, що шукають споживачі –...

Nestlé та Starbucks розлили каву у пляшки, щоб вийти на нові ринки

«Завдяки нашим планам розширення кави RTD, Nestlé продовжуватиме розвивати...

Danone створила спеціальне молоко для дітей із суміші вівса та гороху

Випуск нового продукту відображає зростальний попит на рослинні напої...

Вибір редактора
В продовження теми