Центр розміщений на базі дослідницьких установ компанії у Лозанні (Швейцарія) та є частиною глобальної мережі акселераторів Nestlé, запущеної у 2019 році.
Прискорювач інновацій у Лозанні компанія називає материнським кораблем серед решти своїх акселераторів.
“Ми працюємо над усіма категоріями харчів, і часто наші продукти ґрунтуються на нових наукових відкриттях”, – розповідають у Nestlé.
Саме так з’явилися продукти Wunda, альтернатива молоку на основі гороху, створена та виведена на ринок всього за півроку.
У мережі R&D-акселераторів Nestlé працюють творчі студенти, новачки та спеціалісти з великим науковим та технологічним досвідом, каже Стефан Пальцер, головний технологічний директор Nestlé.
Новий об’єкт займає 4000 кв. м та має різноманітні дослідні станції, прототипи кухонь і міні-виробничі приміщення.
Центр може приймати до десяти команд одночасно
Там вони отримують доступ до «витонченої інноваційної екосистеми» у сфері створення харчових продуктів.
Внутрішні та зовнішні команди мають повний доступ до інфраструктури Nestlé та напрацювань у науці й технологіях.
Кожна команда також отримує практичну підтримку від спеціалізованих інноваційних тренерів та наставництво від вищого керівництва Nestlé. А всі прототипи розробники можуть протестувати на реальному ринку, додає Том Вагнер, керівник програми Nestlé R+D Accelerator.
За таких умов швидкість виходу продукту на ринок від ідеї до тестового запуску складе всього кілька місяців, додали в компанії.