Одна з найбільших агрокомпаній світу інвестує у переробку водоростей на інноваційну складову рослинного м’яса

Учасники харчового ринку — від гігантів до менших компаній — шукають ідеальні рослинні інгредієнти для своїх продуктів, і знаходять їх… у водоростях.

«Споживачі вважають продукти з океану модними та корисними для здоров’я», — говорить Ксав’є Мартін, глобальний менеджер по екстрактам морських водоростей та підсолоджувачам у Cargill.

Це, за його словами, стимулює інвестиції в дослідження, розробки та виробництво білків, волокон, текстуризаторів і багатьох інших інгредієнтів із морських водоростей.

Багато виробників харчових продуктів і напоїв шукають інгредієнти рослинного походження, щоб замінити сумнівні текстурувальні агенти або добавки тваринного походження, такі як желатин або целюлоза, розповідає Мартін. Сам він просуває порошок із морських водоростей від Cargill під назвою WavePure ADG. 

ADG позиціонується як «універсальний та функціональний» інгредієнт з чудовими желюючими та загущуючими властивостями. Це робить його особливо підходящим для молочних десертів.

Не відстає від модного тренду французька компанія Algaia, що виробляє із водоростей універсальні текстуризатори.

«Їх можна застосовувати до великої різноманітності харчових продуктів і процесів», — каже Фредерік Фор, генеральний директор Algaia

Algaia тільки но провела багатообіцяючі пілотні випробування плавленого сиру з новим асортиментом альгінатів, і в даний час має в розробці більш 20 проектів по аналогам м’яса та сиру.

Рослинне м’ясо Algaia

Обидві компанії погоджуються, що водорості стали дійсно чудовою сировиною. Вони вирощуються без застосування пестицидів, добрив, поливної води. Під них не треба відводити окремі сільськогосподарські угіддя, а їх походження є добре прослідковуваним.

Нагадаємо, раніше було створене рослинне молоко з мікроводоростей.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тунець із кавоварки: агрентинці хочуть добувати протеїн із міцелію грибів

Кавоварка, яка виробляє протеїн. Як вам таке? Варто натиснути кнопку, і ви гарантовано отримаєте 300 гр білка. Саме так...

Вболівальників чемпіонату УЄФА з футболу безплатно годуватимуть шоколадом із вівса

Для цього національна залізнична компанія Deutsche Bahn протягом чемпіонату (з 14 червня по 14 липня) та після нього буде...

Японія готова увірватися у сегмент лабораторного м’яса та риби

Глобальна співпраця буде спрямована на прогресуючий розвиток клітинного виробництва в Японії та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.Завдяки угоді японська JACA матиме розширений...

Українці роблять унікальні продукти із в’єтнамського органічного горіху

Сімейне виробництво заснувало подружжя веганів – Василь Трачук та Юлія Ворковенко. Василь, будучи технологом, розробив авторську рецептуру продуктів. Юлія...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Вболівальників чемпіонату УЄФА з футболу безплатно годуватимуть шоколадом із вівса

Для цього національна залізнична компанія Deutsche Bahn протягом чемпіонату...

Південна Корея створює Кремнієву долину для вирощування м’яса із стовбурових клітин

Уряд очікує, що усунення регулювання допоможе швидшому росту інновацій...

Данина Danonу. Гігант придбав компанію, яка започаткувала рух у сфері рослинної їжі

У рамках угоди молочний гігант став власником 100% акцій...

Харчування 2050: яким буде наше меню в майбутньому?

Харчова індустрія стрімко змінюється під впливом нових технологій та...

Зона комфорту з Amazon. Рітейлер відкрив перший в Європі безконтактний супермаркет

Можливість скупитися продуктами з використанням інноваційних технологій отримали британці....

Вибір редактора
В продовження теми