Японська фабрика випікає печиво з диких земляних ос — нагадує ізюм і горіхи

Поблизу Токіо, на кондитерській фабриці в місті Омаши створюють ексклюзивне печиво зі справжніми земляними осами — джибаши сенбей.

spot_img

Готується незвичне печиво з традиційних для Японії інгредієнтів — рисового борошна та кокосового молока, а в якості оригінальної добавки використовують земляних ос.

Для печива комах відварюють та підсушують і додають у випічку цілими

На смак такий незвичний інгредієнт хрусткий та за різними повідомленнями нагадує кислуватий ізюм або горіхи. В одному печиві, як правило, міститься 5-10 ос.

Печиво багате протеїном, магнієм, залізом та клітковиною за рахунок ос та є справжнім делікатесом. За своєю структурою більше нагадує крекер.

Джибаши не містить додаткових прянощів чи спецій

Ініціативу додавати незвичний інгредієнт японські кухарі отримали від членів бджолиного фан-клубу. Виготовляють це улюблене японське ласощі на фабриці в місті Омачі, яка знаходиться в 200 км від Токіо.

Мисливці прив’язують кольорові нитки до комах і таким чином відслідковують їхні гнізда у природному середовищі, де і відловлюють пікантний інгредієнт для майбутнього печива.

Джибаши сенбей користується неабиякою популярністю серед людей старшого віку. Молодь віддає ж перевагу більш традиційним десертам.

Коштує крекер близько $2 за упаковку із 20 штук.

Використовувати незвичні для печива інгредієнти, щоб покращити їхню функціональність починають все більше виробників. Так, в Америці можна придбати суміш для випікання печива за старовинними рецептами з додаванням грибів.

Джерело: Texturra, LifeInJapan

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перша інновація за сто років – PEPSI випустила напій, збагачений азотом

Nitro Pepsi буде доступна в банках по всій країні уже в березні. Категорія коли існує вже більше століття. Хоча в...

Відомий шеф-кухар Спайк Мендельсон інвестує в кокосові креветки

Спайк Мендельсон є власником ресторану PLNT Burger, що наразі налічує 10 точок та створив лінійку закусок із в’ялених грибів...

«Міцний» сік з яєчним білком та грибами заспокоює нервову систему

BUILD – перший у світі “міцний” сік з підвищеним вмістом протеїну, створений для задоволення зростального попиту на функціональні напої.BUILD...

Спадковий джелатер’є робить у Львові морозиво до картоплі фрі

Морозиво Ice Cream Shop постачають у понад 70 закладів, розповідає джелатер'є та співзасновник підприємства Захарій Назар. А унікальні кулбокси...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

Чому виробництво їжі — це єдиний шлях виживання агрохолдингів в сучасних умовах

У структурі українського виробництва та експорту сільськогосподарської продукції домінує...

Із бузини та брусниці створять порошки для соків з пребіотиками. Їх можна їсти сухими

Asiros створює суміші, які поєднують в собі переваги клінічно...

Вибір редактора
В продовження теми