Датська компанія створила морозиво з пліснявим сиром та рослиною, яку запилюють кажани

Споживачі вимагають від своїх страв більше смаку, а в категорії морозива зростає тенденція до незвичних добавок — як солодких, так і солоних.

Такі тенденції окреслив Хайді Кнудсен, менеджер з маркетингу компанії Lactosan, що має досвід у цій сфері по всьому світу.

Lactosan просуває свої сирні порошки для використання у рецептурі морозива. 

Кнудсен говорить, що споживачі стають більш авантюрними та шукають нового сенсорного досвіду, і вони готові його дати.

Це підтверджують і опитування Innova 2021 року. Вони з’ясували, що кожен третій  споживач цікавиться екзотичними поєднання при виборі продукту.

Це можуть бути поєднання солодкого морозива та солоного сиру, або місцевих інгредієнтів, як то певних видів морських водоростей чи навіть дуріану. Дуріан відомий тим, що його запилюють бджоли та кажани. 

Ліз Хоу Расмуссен, менеджер з інновацій у галузі досліджень та розробок, звертає увагу на гарний попит на морозиво з сирними смаками. Проте він дуже різниться залежно від регіону. 

В Європі надають перевагу більш солодким сортам сиру, таким як Маскарпоне, Вершковий сир та Норвезький Брюнуст. На противагу цьому, в Азії краще смакують пікантною Горгонзолою, Чеддером та Камамбером.

Зазначимо, що в морозиво додають не безпосередньо сир, а сирний порошок. Lactosan має у своєму асортименті 7 видів такого. Щоб розробити добавку, компанія співпрацювала з Копенгагенським університетом.

Окрім ефекту підсилення смаку такий продукт допомагає знизити використання солі, жиру та цукру у кінцевому продукті.

Нагадаємо, раніше литовці представили список із 9-ти химерних смаків морозива створених цього літа. Серед них — морозиво з рогів лося, з житнім хлібом та огірками.

Джерела: Lactosan, FoodIngredientsFirst

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японці випустили чай та каву, що борються з вісцеральним жиром

Функціональні оздоровчі напої Healthya представлені готовим до вживання чаєм та порошкоподібними чаєм зі смаком чорних соєвих бобів та кавою.Ці...

З конопель, кешью та макадамії створили перший у світі концентрат «безмолочного молока»

Це дозволяє отримати екологічний продукт з довшим терміном зберігання та нижчими цінами за літр.Mylk Bases мають декілька смаків: мигдаль,...

Олімпійський чемпіон створив біле пиво із бичачого колагену. Воно контролює вагу та відновлює м’язи

Формула Sportbier складається з води, солоду, хмелю, камеді акації, трав, дріжджів і бичачого білкового колагену Peptan від Rousselot.«Напій втамовує...

Українці придумали альтернативу шкідливим картопляним чіпсам — з моркви та буряку

Здорова їжа представлена безліччю смаків – від нейтрально овочевих до солодких.«Ми нічого не вигадуємо, тільки перетворюємо те, що створила...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

У Львові витримують сир у каві та вині та варять сирні наперстки з квітами

“Сирні мандри” з’явилися у 2012 році. Тоді сироварню заснували...

Вибір редактора
В продовження теми