Датська компанія створила морозиво з пліснявим сиром та рослиною, яку запилюють кажани

Споживачі вимагають від своїх страв більше смаку, а в категорії морозива зростає тенденція до незвичних добавок — як солодких, так і солоних.

Такі тенденції окреслив Хайді Кнудсен, менеджер з маркетингу компанії Lactosan, що має досвід у цій сфері по всьому світу.

Lactosan просуває свої сирні порошки для використання у рецептурі морозива. 

Кнудсен говорить, що споживачі стають більш авантюрними та шукають нового сенсорного досвіду, і вони готові його дати.

Це підтверджують і опитування Innova 2021 року. Вони з’ясували, що кожен третій  споживач цікавиться екзотичними поєднання при виборі продукту.

Це можуть бути поєднання солодкого морозива та солоного сиру, або місцевих інгредієнтів, як то певних видів морських водоростей чи навіть дуріану. Дуріан відомий тим, що його запилюють бджоли та кажани. 

Ліз Хоу Расмуссен, менеджер з інновацій у галузі досліджень та розробок, звертає увагу на гарний попит на морозиво з сирними смаками. Проте він дуже різниться залежно від регіону. 

В Європі надають перевагу більш солодким сортам сиру, таким як Маскарпоне, Вершковий сир та Норвезький Брюнуст. На противагу цьому, в Азії краще смакують пікантною Горгонзолою, Чеддером та Камамбером.

Зазначимо, що в морозиво додають не безпосередньо сир, а сирний порошок. Lactosan має у своєму асортименті 7 видів такого. Щоб розробити добавку, компанія співпрацювала з Копенгагенським університетом.

Окрім ефекту підсилення смаку такий продукт допомагає знизити використання солі, жиру та цукру у кінцевому продукті.

Нагадаємо, раніше литовці представили список із 9-ти химерних смаків морозива створених цього літа. Серед них — морозиво з рогів лося, з житнім хлібом та огірками.

Джерела: Lactosan, FoodIngredientsFirst

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Швейцарський роздрібний гігант взяв на “тест-драйв” морепродукти, створені мікробами

У рамках співпраці Migros оцінюватиме сприйняття споживачами нових альтернатив тунця та сига, а також їх потенціал зробити революцію на...

Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

Тепер від клітини до свинячої ковбаски проходить всього 4 дні, замість 8 днів раніше.Завдяки досягненню проривних можливостей у технології,...

Акції Beyond Meat злетіли на 39% після оголошення про співпрацю з PepsiCo

Дві компанії об’єднуються заради створення спільного підприємства, яке займатиметься розробкою, виробництвом та продажем рослинних закусок і напоїв.Більше інформації про...

Усьому Glovo. Інвестор у всесвітньовідомий стартап розповів про принципи інвестування у «єдинорогів»

Максим Філіппов, виконавчий директор венчурного фонду GR Capital, — один із тих, хто серед безлічі проєктів відразу розпізнає ті,...

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Може вас зацікавити

В Індії створили морозиво та льодяники, що світяться як медузи, коли їх облизують

Реакція ґрунтується на ферменті люциферази, який при лизанні язиком...

Starbucks почав додавати у каву інноваційне молоко на основі грибів

Молоко без корів Perfect Day виготовляється на основі тих...

Вибір редактора
В продовження теми